Dønfoss Camping

Dønfoss Camping er plassert ved den mektige Dønfossen i naturskjønne omgivelser langs R.V. 15 i Skjåk kommune. Det er lagt stor vekt på at alt skal være bygget tradisjonsrikt i materialer som stein og tre.

Av fasiliteter på plassen finnes det et stort basseng og et barnebasseng, begge ligger naturlig plassert et par meter fra Dønfossen. I tillegg vi to lekeplasser med trampoliner, lekestativ, vipper, sklie, sandkasse m.m.

På plassen finner du også to velholdte sanitæranlegg som inneholder toaletter, dusjer, kjøkken ,vaskerom med vaskemaskiner og tørketrommel samt en tømmestasjon for alle typer campingtoaletter og bobiler.

For jegere kan vi tilby kjølerom til fangsten.

I resepsjonen finner du kiosk og enkle dagligvarer. I tillegg finner du en COOP dagligvarehandel bare 200 meter fra campingplassen. I tilknytning til resepsjonen finner du også en peisstue og uteservering med utsikt til bassenget og fossen. Her har vi øl, vin og enkel matservering i høysesongen.

Her har vi gjort alt for at du skal få oppleve den vakre naturen, samtidig som du har all den moderne komfort du trenger.

Om du ønsker å gjøre mer enn bare nyte naturen kan du i og i nærheten av Skjåk finne et godt og variert tilbud for både unge og gamle. Alt fra sommerski, rafting og paintball til fiske, små/storvilt jakt og varierte turer langs buldrende juv, på fjellet og i skogen.

Våre hytter

Vi kan tilby 14 hytter, 10 store og 4 små, bygget i tradisjonell håndlaft med torvtak og alt utsyr innvendig. I tilleg til hyttene har vi 5 leiligheter, hver på 45 m², 2 av disse har ett soverom og 3 har to soverom. Alle er utstyrt med kjøkken utstyr, oppvaskmaskin, TV, dusj, toalett og terasse med bord/ benker. Hytter og leiligheter kan med fordel forhåndsbestilles grunnet stor pågang.

Campingplassen

Vi kan tilby 202 idylliske oppstillingsplasser for campingvogner/bobiler med kort vei til sanitæranlegg. Av disse er 162 reservert for fastboende. Det finnes også fine muligheter for plassering av telt. I løpet av 2013/2014 er det opprettet flere nye teltplasser langs med fossen.

Aktiviteter

På campingplassen har vi svømmebasseng for store og små og to lekeplasser. I tillegg finnes blant annet følgende aktiviteter i nærområdet:

Øyberget Besøkssenter Øyberget besøkssenter viser hvordan vannressursene har blitt utnyttet gjennom flere tusen år i Skjåk. Vi tilbyr en guidet omvisning rundt historien om vanning og jordbruk i bygda. I tillegg har vi flere hundre år gamle gjenstander funnet i isbreene inne i fjellheimen.

Fiske Gode muligheter for fiske i elver og en mengde av fjellvann. Fiskekort selges i resepsjonen.

Turmuligheter Det finnes en mengde turmuligheter på fjell, i skog og langs elver. Både med utgangspunkt fra campingplassen og en kort kjøretur unna.

Jakt Dønfoss er sentralt plassert både for reinsjakt og småviltjakt.

Go-cart 14 km. fra Dønfoss ligger det en flott nybygd go-cart bane med utleie.

Rafting/Juving/Kajakk Skjåk er et eldorado for elvesport og elvene tiltrekker padlere fra hele verden. Lom og Skjåk advantger arrangerer flotte og actionfyllte turer for store og små.

Klatring/Klatrepark I Lom finnes det flere klatreparker, klatretårn og fine muligheter for utendørs klatring.

Sommerskisenter Dønfoss ligger midt mellom 2 sommerskisenter med ca. en time å kjøre til hvert av dem.

Dagsturer Dønfoss Camping har en unik plassering for dagsturer til blant annet Geiranger, Stryn, Breheimen, Jotunheimen og Galdhøpiggen.

Velkommen til Dønfoss Camping!

Video
Kontaktopplysninger
Klassifisering av hytter
Åpningstidstider
  • Fullservice-periode: 20.05-15.10
  • Høysesong: 20.06-19.08
  • Bobil/campingvogn: Kun sommersesong
  • Hytte: Kun sommersesong
  • Sesongplass: Kun sommersesong
Tilhørighet
Fakta
  • Bobil-, vogn- og teltplasser: 40
  • Sesongplasser: 162
  • Hytter: 14
Plassering