Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Olav Barhaugen
Bobil og Caravan magasinet, nr 6, desember 2016

Camping på museum

Erwin Hymer (1930-2013) var langt fra den første som begynte å bygge campingvogner, men han regnes som en av de viktigste for utviklingen av camping på hjul. Ikke minst når det gjelder bobiler.

I dag er Hymer-gruppen en av de største aktørene innen camping i Europa. Hymer tar også godt vare på historien, og to år før sin død kunne han åpne døren til sitt eget museum. 6000 m2 som tar oss gjennom historien fra de første campingvognene på 30-tallet frem til dagens modeller.

Muséet er bygd i to etasjer og de besøkende blir ledet via en kjørebru opp i andre etasje for et historisk tilbakeblikk på camping i ulike verdensdeler. Her finner vi de første enkle campingvognene i finér, små vogner i aluminium, luksuriøse bobiler fra 60-tallet og kreative selvbygg. Det er interessant å gå rundt og se utviklingen innen camping. På mange måter har det ikke skjedd den store utviklingen. Grunntanken er lik, med en kasse som inneholder sitte- og soveplasser samt koke- og vaskemuligheter. Men opp gjennom årene har både biler og vogner blitt mer praktiske og komfortable.

Erwin Hymer Museum er et levende museum for hele familien. Foruten de utstilte objektene kan man se filmer og få et innblikk i hvordan campinglivet var i tidligere tider. Det er også en restaurant der man kan få deg et godt måltid før man drar videre. Vi anbefaler også en tur innom den store butikken lengre oppe i gata. Der kan man beskue de fleste av dagens modeller av campingvogner og bobiler, og handle litt i den store tilbehørsbutikken.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.