Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Inger og Bjørn Johansen, medlem nr 86828 i Caravan Club of Sweden
Bobil og Caravan magasinet, nr 6 Desember 2018

Caravan Club of Sweden fyller 60 år

NBCCs søsterorganisasjon, feiret 60-årsjubileumet i Mora Parken fra 27. april til 1. mai 2018. Mora Parken/ Mora Camping ligger ved Siljansjøen. Et flott sted, spesielt om sommeren, og er verdt et besøk. Det kom 275 enheter til jubileumstreffet, totalt ca 550 personer.

Det var forskjellige aktiviteter på de forskjellige dagene som en kunne melde seg på. Det var bussturer til Porfyrmuseet, Hagströmmuseet i Älvdalen. Busstur til Grönklitt med besøk i Rovdyrparken, stopp ved Saluhallen ved Orsa og busstur til Dalahestene i Nusnäs. Mora Parken er også hovedsenteret for Vasaloppet og skiløypene går rett igjennom parken, over en bro og gjennom bygatene i Mora og målgang mitt i sentrum, like ved Mora kirke. Zornmuseet ligger også i Mora sentrum. Campingen parken består av fine flate områder, badestrender og lekeområder for barn. Fine dusjanlegg med gratis dusjer. En kan holde på med bowling, fotball, tennis, is-/svømmehall og det går mange fine turløyper rundt på området.

Gangavstand til Mora

Det er gangavstand til Mora sentrum hvor en kan vadre gjennom et område med trange gater, småhus i forskjellige farger og størrelser. Kjempefint laget til med også et lite torg midt inne mellom gatene. Solen som kom på dagtid var velkommen, den varmet og når den gikk sin vei bak ei sky eller for kvelden, ble det veldig kaldt. Lørdag ettermiddag var det forskjellige innslag av underholdning, taler, overrekkelse av gaver, samt kaffe og kaker.

Ordfører fra kommunen, leder fra Mora Parken, innbudte gjester og CC sine regioner rundt om i landet talte og ga sine gaver til jubilanten. Per Johansson som for over 20 år siden startet «Glade Hudik-teatern», holdt foredrag. En teatergruppe bestående av utviklingshemmede og vanlige mennesker som arbeider side om side med hverandre.  Forestillingen «Elvis» er blitt sett av over 130.000. Det var noe å tenke over i det han fortalte.

Midtsommerstang

Mere underholdning ble det under middagen hvor over 400 deltok. Medlem nr 1, ei dame på 94 år var også til stede og fortalte litt om gamle dager. Mannen var en av de som dro i gang Caravan Club i Sverige. Etter det ble ei midtsommerstang heist opp midt på dansegulvet med innslag av sang og musikk rundt den. Mere vanlig dans ble det rundt stanga utover kvelden. En flott og fin feiring av jubileumet. Det ble også under treffet laget til forskjellige ting til barn og ungdom som disco, sang og eventyrstund osv. Godt mottatt.

Trubardurkveld

Søndag ettermiddag var det trubadurkveld. Mandag kveld ble det båltenning og grilling. En skulle feire våren som starter 1. mai. «Valborgsfirande», kaller dem det.  Noe slikt kjenner ikke vi til i Norge i allefall. CC har ca. 27.000 medlemsfamilier pr i dag og ca. 800 er tillitsvalgte og arbeider gratis for caravanklubben rundt om i Sveriges land. Et flott gjennomført treff hvor alle bor i sine «medbrakte hus», kun noen få brukte hotellet og hyttene i Mora Parken. Vi ønsker Caravan Club of Sweden lykke til videre de neste 60 åra.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.