Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Kristin Smedsrud
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2018

Barnas Campingfestival: Tradisjonen som har blitt et begrep

Det er 15. året Barnas Camping Festival går av stabelen på Hunderfossen Camping. Festivalen er blitt et populært samlingspunkt for små og store familier. Det er første lørdag i juli og BoCMs reporter er på Hunderfossen Camping for å ta del i det som skjer under årets arrangement. Arrangementet som har blitt et begrep og er en tradisjon for mange.

Besøket starter i Hunderfossen Familiepark, nærmeste nabo til Hunderfossen Camping. Arrangementsansvarlig, Johan P. Bjarnaberg, står klar ved porten og ønsker velkommen.

Johan vil gjerne at vi skal møte noen av hans gjester der inne. Vi starter vandringen innover i parken. Omgitt av alt fra traktorbane, bondegård, troll, prinsesser og eventyrslott til familierafting, badebasseng og eventyrgrotte.

Familietilbud

Familien er viktig for oss i NBCC avd. Gjøvik og omegn, forklarer Johan. –«Selv de minste i familien skal ha et godt tilbud. Nytt i år er at NBCC avd. Lillehammer og omegn er medarrangør. Noe som gir oss flere krefter til å sikre arrangementet i årene fremover.» Dere åpnet vel arrangementet i går kveld? Ja, nikker han. Ved ankomsten fikk barna gratis T-skjorte og en overraskelse. Etterpå vanker det boller og brus. Er alle medlemmene her i Hunderfossen Familiepark i dag? –«De som vil kommer hit, og det er ganske mange»- sier Johan. –«Parken har et jo et stort aktivitetstilbud. Festivalens medlemmer tilbys gode rabatter og parken er jo et populært trekkplaster for små og store. Ungdommene tilbys også gratis adgang til klatreparken inne i familieparken. Men, det er mye annet å oppleve i omegn»- tilføyer Johan og ramser opp tur med Skibladner, Lilleputthammer, Barnas Gård og OL-museet.

Rafting

Det yrer av liv overalt hvor vi går. I raftingen kan er båtene fylt av familier som ler og fryder seg. Vi treffer på Isabella, mormor Unni og Nicklas som elsker rafting. –«Vi kjører om igjen og om igjen. Ungene får aldri nok,»- ler mormor Unni. Oppe i «Utsiktstårnet» er Kristel og en venninne i full gang med å trekke seg opp mot toppen. Jentene hyler av glede og ser litt forskrekket ut der oppe i høyden. –«Det kiler i magen,»- roper Kristel.

Stamgjester fra Sundal

Johan stopper opp og introduserer meg for en tre generasjoner fra Sundal. De forteller at dette er 4. året på rad de besøker Barnas Camping Festival og at dette har blitt en årlig tradisjon. Evelyn Marie på syv liker Trollfallet best og storesøster Emmas favoritt er raftingen. Lillebror Casper på tre vet ikke helt hva som er mest morsomt.

Storfamilien på tur

Lenger inne i parken møter vi på en stor gjeng fra Spydeberg og Mysen. De presenterer seg som familien Espelid og består fire generasjoner hvorav seks voksne og fem barn. –« Vi har vært her i seks sesonger,»- forteller bestefar stolt. –«Vi kommer tilbake hvert år.»-

Hvordan får dere plass til alle sammen? –«Det er jo litt plasskrevende,»- innrømmer han. –«Så vi camper her med to bobiler og leier en hytte like ved her for å få plass til alle.»-

Badeglede

Borte i badebassenget er det yrende liv og vannspruten står i været. Store og små som boltrer seg med aktiviteter og kjøler seg ned i sommervarmen. Vi møter venninnene Simone og Kamilla fra Kongsvinger og Alvilde fra Eidsvoll. De har feriert her med familie og venner i 10 år. Det er så vidt de har tid til å stoppe opp et øyeblikk. Den største favoritten er selvfølgelig bassenget. –«Flåklypa og raftingen er også kjempebra!»- roper Alvilde. –«Jeg gleder seg aller mest til kvelden jeg for det er så mye gøy som skal skje nede på campingplassen,»- avslutter en smilende Kamilla før hun hopper tilbake i bassenget.

Ildsjeler og sterkt engasjement

Det er mange krefter som sørger for at treffet gjennomføres år etter år. Teamet med Johan P. Bjarnaberg i spissen må virkelig sies å være ekte ildsjeler. Vi treffer gjengen nede på campingplassen, i full sving med å forberede kveldens arrangement. –«Barnas Camping Festival har blitt en tradisjon,»- sier Johan. –«Det er spesielt en gruppe vi har hatt lykkes med; aleneforeldre som møter andre aleneforeldre. De har ikke så mange arenaer hvor de kan treffe andre i samme situasjon under sosiale omgivelser. Mange familier kommer tilbake hvert eneste år for det lett å finne nye venner her. Andelen campingvogner er mye større her enn på andre treff’,»- forteller Johan Bjarnaberg. –«Her er flere generasjoner samlet og flere på tvers av ekteskap og nasjonaliteter. Så her er takhøyden stor,»- smiler han.

Festkveld på campingplassen

De fleste har funnet veien tilbake campingplassen. Kveldssolen lyser opp plassen som ligger vakkert til langs elvebredden. Små og store samles ute på sletta for lek og aktiviteter. Noen av barna er i gang med hesteskokasting og får hjelp til å manøvrere de tunge hesteskoene som skal treffe pinnen. Andre er bare tilskuere eller slapper av i kveldssolen. Utenfor bobilen har lille Amanda tatt en pause etter en lang dag. Hun er sammen med sine besteforeldre «Mone og Beppe». Stine Kristiansen og Ragnar Bjørntvedt har tatt med seg barnebarnet for første gang til Barnas Camping Festival. Nå gleder hun seg til å møte Trollgeir og Onkel Nut.

Kveldens arrangement forberedes

Det stilles opp for fotografering til årets bilde av ungene. Alle har tatt på seg trøyene og stiller villig opp for fotografene. Snart starter festen med familieshow på campingplassen. Barna venter spente på «Onkel Nut og Trollgeir». Trollgeir er 104 år gammel og bare en liten gutt, men Onkel Nut derimot er 647 år!  Jeg møter dem borti veien og de stiller villige opp for fotografen. De småprater høyt seg imellom, gliser bredt og spekulerer veldig på hvordan de skal trolle og tøyse med ungene. Her skal det lures! To ganske rufsete og sprø troll. Ikke rart at små og store synes dette er gøy. –«Barnas Camping Festival kan varmt anbefales.  Vi ønsker alle velkommen i 2019,»- avslutter Johan.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.