Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av Bjørn Egil Jakobsen, tekst og foto
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2022

Bobilparkering i nord: Lokker med utsikt og badstu

Hammerfest ønsker å lokke bobilfolket fra fjern og nær med en sentrumsnær bobilparkering i havna, flott utsikt over innseilinga til byen og i år er tilbudet utvidet med badstu.

Etter planen skulle bobilsesongen i finnmarksbyen være i gang fra 1. mai, men snøen lå da fortsatt tykt og frosten gjorde at tømmestasjonen måtte være innpakket og vannet stengt av. «Vi holder på å gjøre alt klart, og regner med at alt er klart noen få dager ut i mai», sier daglig leder Stig Rune Johansen hos Hammerfest Parkering KF.

«Svensk standard»

I 2016 tok daværende ordfører Alf E. Jakobsen til ordet for at Hammerfest måtte få en sentrumsnær bobilparkering, som kan være med på å lokke bobilfolket fra kommunene rundt og resten av landet til byen. Han er selv bobilentusiast, som liker å farte land og strand rundt, men Sverige og «svensk standard» har vært det som har lokket mest når kursen har blitt satt mot sør. «Jeg velger selv å kjøre Sverige fordi det er bedre fasiliteter og bobilparkering sentralt plassert», sa han den gang før bobilparkeringen var politisk vedtatt.

«Slik vi vil ha det»

I årene etter har byens bobilparkering innfridd etter planene og innfridd forventningene til mange bobilgjester fra både fjern og nær. I 2017 møtte lokalavisa Hammerfestingen en gjeng fra Troms som skrøt av både utsikten, nærheten til sentrum og den magiske kveldssola. «Det er sentrumsnære bobilplasser med flott utsikt vi bobilfolket vil ha», sa Kurt Johansen, som hadde tatt turen til Hammerfest sammen med kone og venner fra Hamarøy.

Siden bobilparkeringen ble åpnet sommeren 2016 har venterommet hos Hammerfest Havn KF fungert som servicehus, men nå pågår det et «ren havnprosjekt» i byen og selskapet har tatt i bruk Thon hotell som venterom.

Her får du badstu

Hammerfest Parkering KF har også gjort avtale med Thon hotell og leier nå et eget bad med dusj, toalett og badstu til sine bobilgjester. Uten at døgnprisen øker. «Her kan man bruke dusj og toaletter, og ringer man resepsjonen og bestiller minst en time før så kan man også bruke hotellets badstu», forteller daglig leder Stig Rune Johansen og styreleder Kurt Methi hos Hammerfest Parkering KF. Planen er å kjøpe inn et eget servicehusbygg på sikt, men inntil videre vil man forsøke å se hvordan tilbudet hos Thon hotell faller i smak hos bobilgjestene. «Vi hentet også pris hos Scandic hotell, men selv om det er kortere å gå dit så tror vi at totalpakken vi har fått hos Thon gir oss et bedre tilbud», sier styreleder Methi.

Døgnavgift 300 kroner

– Må bobilgjestene betale noe ekstra for å benytte seg av toalettene, dusj og badstu?

«Nei, selvsagt ikke. Alle betaler ordinær døgnavgift som er 300 kroner på automaten», svarer parkeringssjefen, og legger til at også rene håndduker på Thon inngår.  Det har tidligere kommet kritikk om at bobilparkeringa konkurrerer med byens campingplass ved Storvannet, men parkeringsselskapets ledelse sier at det er en annen type camping brukerne av bobilparkering er ute etter. «Det er ikke meningen å konkurrere med campingplassen, men vi mener at en sentrumsnær bobilparkering er et annet tilbud enn camping. Det er gjerne godt voksne campere som er ferdig med unger og som kjører og besøker byer for å handle i butikker og spise på restauranter», sier Kurt Methi.

En halvtime i badstua

Han tror også at bobilparkeringstilbudet i Hammerfest er med på å trekke flere bobilgjester fra både nær og fjern til byen i løpet av månedene den er åpen, enn byen ellers ville ha fått på besøk uten dette tilbudet. For det er ofte folk fra eksempel Alta, Havøysund, Honningsvåg, Lakselv og andre steder i både fylket og landsdelen som fristes til noen netter i Hammerfest. Pluss langveisfarende. «I tillegg til å nyte god mat og drikke hos byens mange restauranter. Kan bobilgjestene nå også bestille seg en halv time i badstua før de går ut på byen for å kose seg videre», fastslår Kurt Methi, som også er lokalpolitiker i byen.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.