Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Arne Lunde
Bobil og Caravan magasinet, nr 6, desember 2015

Med vannski og pirater på programmet: Norsjø Ferieland i Telemark

I hjertet av Telemark, lengst nord i Norsjø med kort vei til attraksjoner som Bø Sommarland, Norsjø Golfpark , Lifjell og Telemarkskanalen, finner du Topp Camping-plassen Norsjø Ferieland.

Campingplassen fremstår i seg selv som en attraksjon med blant annet vannskitrekk og egen piratbukt hvor det spilles skumle familieforestillinger i høysesongen. - Piratene kan feire 10-års jubileum i 2016 og vi skriver et nytt skuespill hvert år-, forteller Marita Veum, daglig leder ved ferielandet de siste ni årene. Hun guider oss ned til brygga hvor sjørøverskuta ”Havets skrekk” ligger fortøyd, klar for sin skrekkinngytende virksomhet, om ikke på de sju hav, så i alle fall på Norsjø.

Vannskitrekk

Like bortenfor piratbrygga er det full aktivitet i vannskitrekket som, ifølge Marita, trekker til seg brukere fra åtte år og opp til, ja, egentlig ubegrenset alder. - Trekket er noe som virkelig har satt Norsjø på kartet. I 2014 arrangerte vi VM i wakeboard med 170 deltakere fra 25 nasjoner. Trekket er på 550 meter så det er en god tur rundt. For de som vil ha ekstra utfordringer er det rails og hopp i løypa, forklarer Marita. Med et slikt anlegg ligger det til rette for mer en tradisjonell camping.

Skuldersesongene utnyttes til å ta i mot skoleklasser, til teambuilding og til samlinger for diverse interessegrupper. Hundefolk, bilentusiaster og bobilfolk er blant dem som setter hverandre stevne på campingen vår og høst.

Sommeren er best

Sesongen strekker seg fra 1. mai til 1. oktober. De 120 fastliggerne kan få nøkkel til sanitæranleggene utenom sesong slik at de kan benytte vognene også vinterstid. Men det er sommeren som er ”all time high” på Norsjø Ferieland.

Ikke mange campingplasser i innlandet kan skilte med gjestebrygge og marina, men det finner du her. Forklaringen er beliggenheten ved Norsjø som strekker seg 30 kilometer fra Skien i syd til Gvarv og Akkerhaugen i nord. Norsjø er en del av Telemarkskanalen, det gjør det mulig for båtturister med saltvann under kjølen å ta turen opp i slusene ved Skotfoss og komme seg til Norsjø på en enkel måte. En litt annerledes form for båtferie som nok flere burde prøve ut.

Gjengangere

For de som kommer landeveien, er det satt av 150 plasser til bobiler og vogner. Det kommer godt med, for trykket er stort i høysesongen. - Mange familier blir her to-tre uker, og svært mange er gjengangere. Mest norske, men også en del hollendere, tyskere og engelske, opplyser daglig leder som neppe får tid til å kjede seg i løpet av sommeren. - Det blir en livsstil å drive et sted som dette. Vi er 30 ansatte i sesongen og jeg opplever at vi har et både intimt og intenst miljø. I slutten av september avslutter vi med stil. Da står smalahove på menyen, smiler Marita Veum som har tatt med seg en mattradisjon fra Sogndal hvor hun opprinnelig kommer fra.

Norsjø Ferieland ble kåret til årets Topp Camping i 2006

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.