Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Bobil og Caravan magasinet, nr 4 September 2022

Bauer presenterer: Den uttrekkbare bobilen

Noen er mer kreative enn andre. Franske Beauer har i flere år produsert uttrekkbare campingvogner. I år har de også lansert en bobil på det samme konseptet.

Beauers idé er å plassere boenheten på en egnet modell fra Volkswagen, Renault, Peugeot, Fiat, Mercedes eller Iveco med enkelt eller dobbelt førerhus. Du kan nesten si at de har tatt hjulene av en campingvogn og plassert den på lasteplanet, men det blir litt enkelt forklart.

Boenheten har teleskopfunksjon. Det betyr at den i kjøreklar stand er bare en tredjedel av størrelsen den har når den benyttes for overnatting. Da er boarealet 12 kvm og kan ha fire soveplasser.

Flere valgmuligheter

I følge Beauer skal det ta et minutt å trekke boenheten ut i full bredde med 12v, men om nødvendig kan den utvides og slås sammen manuelt om du for eksempel blir strømløs. I kjøreklar stilling kan bobilen parkeres på en vanlig parkeringsplass, men uttrukket opptar den glatt tre parkeringsplasser. Da måler den nemlig 460 cm. Beauer oppgir at lengden på kjøretøyet er 600 cm, høyden 290 cm og bredden 195 cm i kjøreklar stilling. I bo-modus går du inn bakfra og kommer inn i kjøkken med spiseplass. I den ene fløyen er det soverom og toalett og i den andre en sofagruppe. Produsenten gir flere tilvalg både på farger og utstyr. Dusj er blant tilvalgene kunden kan gjøre.

Adskilte deler

Og om du skulle ønske det så er det også mulig å utstyre bo-modulen slik at den kan settes igjen på campingplassen når du kjører på tur med kjøretøyet. Det er ikke forbindelse mellom førerhus og bodelen. Boenheten kan leveres med alt en bobil vanligvis har av fasiliteter, men kanskje med noe mindre tanker enn vanlig. Modellen selges kun i Frankrike. Vil du se mer så gå til beauer.fr.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.