Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2022

C for compact fra Rapido

Rapido har fire modeller I sin C-serie. De holder seg mellom 599 og 699 cm. Mangelen på chassis har også for Rapido ført til at nye produsenter tas i bruk.

De fire kompakte modellene C50, C55, C56 og C86 bygges nå på Peugeot. Alle fire leveres for maksimalvekt på 3500 kg, men alle kan oppgraderes med noen hundre kilo. C56 er den korteste av dem med 599 cm, men vi skal se nærmere på den norgesaktuelle og fornyede C50.

Kompakt

Rapido C50 er en kompakt halvintegrert bobil med en lengde på 659 cm og en bredde på 217 cm. Som standard leveres den med en 2,2 liters motor med 140 hk. Den kan oppgraderes til 3650 kg med en motor på 165 eller 180 hk. Egenvekten er ikke oppgitt i den tidlige informasjonen for modellen. Dermed kan vi heller ikke si noe om den teoretiske lasteevnen. Selv om C50 er kompakt har den en midtstilt dobbeltseng bak, et kombinert dusj- og toalettrom samt en senkeseng over salongen. Senkesenga skal ha plass til en person, men de rette personene kan kanskje dele den?

C50 har fire plasser med sikkerhetsseler, fem spiseplasser derav en på et klappsete ved døra og har i det minste offisielt tre soveplasser.

Peugeot chassis

Modellen har tidligere funnest på Fiat, men på grunn av mangelen på chassis fra Fiat kommer den nå på Peugeot med noen oppgraderinger. Det eneste negative (for noen) ved overgangen til Peugeot er at den kun leveres med manuell girkasse. Både rundt senga og salongen skal den ha fått bedre luftsirkulasjon, som alltid er enn fordel om vinteren. Apropos vinter så leveres C50 med Truma dieselvarme, som sikrer rask oppvarming. Kjøleskapet på 140 liter er med kompressor og går følgelig kun på 12 eller 220 volt. Dermed er det spart inn en gassflaske ettersom verken oppvarming eller kjøleskap trenger gass.

Justerbar seng

Dobbeltsenga bak kan justeres 20 cm på høyden for å gi bedre plass i garasjen den kan også trekkes tilbake for å gi bedre gulvplass når den ikke benyttes. Salongen er en tradisjonell L-sofa og bordet er praktisk brettbart. Et stort panoramavindu over førerposisjonen gir ekstra lys i salongen sammen med et ordinært takvindu.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.