Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2022

En slankere Frankia

Frankia Neo kommer i 2023 også i helintegrert utgave. Nyheten ble presentert i sin korteste variant under 7 meter tidligere i sommer.

I fjor kom Frankia med sin nye Neo MT 7, en halvintegrert og forholdsvis smal bobil. Bredden er bare 224 cm. I 2023-årgang kommer Neo også i en helintegrert utgave - Frankia Neo MI 7. I kjent Frankia-stil er det solid takhøyde inne. En voksen person på nær 2 meter bør ikke subbe taket her.

Det romslige dobbeltgulvet gir ekstra lagringsmuligheter. Der er det også et gjennomgående rom, som er godt egnet til ski eller andre lange gjenstander.

To varianter

Neo MI 7 leveres i to varianter der senga enten er tverrstilt eller er langsgående enkeltsenger. De to modellen har en lengde på henholdsvis 688 og 702 cm. Selv om senkeseng foran kan leveres som tillegg så er nok dette en typisk bobil for to personer. Kjøkkenet er plassert flatt langs høyre side mens badet er plassert på motstående side rett foran sengene. Det gjør det mulig å skyve både vask og toalett inn under senga når dusjen skal benyttes. Den korteste varianten har L-sofa i salongen og med en mulighet for et ekstra sete på høyre side. Den lengre varianten har en ordinær to-seters sofa og ingen mulighet for ekstra sete.

Med stjerne

Neo er basert på Mercedes Sprinter og kan registreres med maksimal vekt på 3500 kg, men med en forventet egenvekt på nesten 3100 kg kan det være praktisk å benytte muligheten for å oppgradere vekta. Offisiell vekt forelå ikke ved pressevisningen tidligere i sommer. Den halvintegrerte modellen skal være 100 kg lettere enn årets nyhet. Den korteste varianten med tverrstilt dobbeltseng bak er naturlig nok lettest. Skal du ha den 703 cm lange modellen med enkeltsenger blir nok vekta noe høyere. Neo er knapt i slekt med de større modellene fra Frankia. Eksteriørdesignet skiller seg derfor noe ut i fronten, men er godt tilpasset Mercedes teknologi for avanserte assistentsystemer. Neo MI 7 er bygget på AL-KOs lave chassis og har dermed forhjulsdrift. Motoren leveres med 150 hk.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.