Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2022

Fendt caravan 2023: Starter med en nykommer

Fendt Caravan har samme eiere som Hobby, men har egne produksjonslinjer og designutvikling. Fendt har fokusert på mer eksklusive markedssegmenter, men presenterte i år en helt ny vognserie for folk flest.

Den helt nye Apero-serie omtales som en hip livsstil og kan oppleves i 7 planløsninger med moderne, livlig interiør og soveplasser for opptil 5 personer med køyesenger. Apero serien har et fullstendig redesignet møbelinteriør for den spesielle "å-være-på-farten-følelsen". Fendt tilbyr 6 layouter med standard soveplass for 4 personer.

Samme designuttrykk

Apero har et helt nytt eksteriørdesign, som også innføres på Bianco og Tendenca seriene. Det består av nye LFI-frontdeler, og bak- og sideveggene med ny utvendig dekor som skal identifisere den siste generasjonen av Fendt campingvogner ved første øyekast, mener fabrikken. Alle seriene har fått flate baklykter med et uttrykksfult lysbilden. Utsikten bakfra med i LED Edge Light-baklykter og "glødende overflateeffekt" gir den nye Fendt-campingvognen et bilutseende. Ryggelyset er integrert i multifunksjonslyset og tåkebaklyset er plassert i midten av lyslinjene på bakparten. Forløperen for dette utseendet, diamanten, er skånsomt optimalisert.

Klassisk utforming

Vognene fra Fendt har tradisjonelt hatt klassisk utforming, det vil si sittegruppe akter og soveplass foran. Nå er dette myket opp noe, og man kan få sittegruppen både i front og på langsiden. De har dermed tilpasset seg den såkalte «skandinaviske lay-out». Eksempelvis tilbys Bianco-serien 16 planløsninger med stueplanlegging og soveplasser for opptil 6 personer, i tillegg til andre familiemodeller. Luksusmodellen, Diamant-serien har 3 oppsett og er innrettet på luksussegmentet. Interiøret i alle modeller har for øvrig gjennomgått en omfattende optisk og teknisk utvikling. Nye planløsninger og nye bomiljøer byr på enda mer interessante boløsninger, mener Fendt.

Individuell tilpasning

Interiørmessig fortsetter Fendt-Caravan å fokusere på individuelt tilpassede bomiljøer. Denne sesongen består de forskjellige interiørdesignene av 8 forskjellige stoffvarianter og et valgfritt spesialutstyr i ekte skinn samt 4 forskjellige tredekorer. Fendt-Caravan-serien for 2023-sesongen inkluderer 33 oppsett i 4 serier, hvorav 6 har blitt fullstendig redesignet: Apero 495 SG, Bianco Activ 515 SKF, Tendenca 550 SG, 560 SFDW, 560 SG og Diamond 560 SD Apero alene tilbyr 7 planløsninger, med en ekte nykommer: Apero 495 SG

Bianco har 16 planløsninger åpner for et bredt spekter i feel-good-serien, ny her er Bianco Activ 515 SKF

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.