Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2022

Fra konsept til produksjon: Hymer presenterer offroad bobil

Konseptbilen, Hymer Vision Venture ble presentert på Caravan Salon 2019. Tre år senere har Hymer satt bobilen i produksjon, og det er en ekte offroader som blir vist fram.

Hymer mener at Hymer Vision Venture representerer et dristig svar på nåværende og fremtidige trender innen bobildesign. "Med Venture S har vi gjenskapt bobilkjøring fra grunnen av, samtidig som vi henter inspirasjon fra behovene og ideene til van-life-samfunnet," sa Christian Bauer, president i Hymer GmbH & Co. KG, ved presentasjonen i Bad Waldsee i august i år. "Resultatet er en helt ny kategori av bobil som vi nå lanserer på markedet – drevet av de enestående tilbakemeldingene på konseptbilen vår og støttet av ekspertisen til selskapet vårt – etter bare en kort utviklingsfase.» konstaterte Bauer

Tilgjengelig for bestilling

Som en eksklusivt utstyrt offroader for to personer, lover Venture S frihet uten kompromisser. Med sin kompakte kjøretøylengde, smale kjøretøykropp og slående offroader-estetikk, legemliggjør Venture S en helt ny kjøretøykategori, hevder produsenten. Det hele er plassert på chassis levert av Mercedes, og dermed slipper brukerne å være engstelige for at registerremmen ryker under litt utfordrende terrengkjøring. For Mercedes kommer med registerkjede, og de holder gjerne hele motorens levetid, forutsatt at serviceintervallene overholdes. Utstyrt med Instant Loft – et pneumatisk pop-top tak med integrert trapp, og en bakluke med ekte glass Infinity Screen, sikres camperne 180-graders panoramautsikt til naturen, og en eksklusiv solterrasse.

Nye møbelfinisher

Veggkledningen i filt-look bidrar til en harmonisk interiørstemning. Det justerbare bordet med bambus bordplate, kan enkelt slås sammen og oppbevares under benken når det ikke er i bruk. I fint vær utvider den åpne bakluken på Venture S boarealet ytterligere, og åpner opp et privat soldekk i yachtstil for en uforstyrret utsikt over landskapet eller et sete på første rad ved innsjøen. Skuffer, skap og ytterlige lagringsplass bidrar til god romfølelse og tar unna det meste av feriebagasje.

Soveplassen

Venture S har en kraftig kompressor som blåser pop-top-taket på mindre enn tre minutter og beskytter mot støy, lys og temperaturforskjeller. Madrassens fasthet kan justeres individuelt via Hymer Connect-appen. Komforttrappen i Venture S gir enkel oppstigning til "øverste etasje" og kan trygt brukes i mørket takket være opplyste trinn. Rommene integrert i trinnene gir ekstra lagringsplass. Gode lagrings- og ladealternativer for smarttelefoner, e-bøker osv. er tilgjengelig og sikrer god komfort.

Kjøkkenseksjonen

En fullt utstyrt kjøkkenkrok med en multifunksjonell vegg, gir mye tilgjengelig lagringsplass i form av kroker, hyller og beholdere. En skuff med oppbevaring for et skjærebrett forlenger kjøkkenbenken. Alle proviant og redskaper kan oppbevares i et oppbevaringsbokssystem. Metalloverflaten på benkeplaten har matt finish, som hindrer gjenskinn under kjøring. Den er også motstandsdyktig moto fingeravtrykk og riper. Baksiden av fliser er laget av en solid overflatekompositt basert på pulverisert stein, som gjør dem nesten lik konvensjonelle fliser når det gjelder utseende og følelse.

Baderom

Venture S har to sanitærrom i ett. I en enkelt bevegelse kan badet – inkludert valgfritt keramisk toalett, servant, speil og innebygde skap – forvandles til et enda større vaskerom med dusj på gulvnivå. Med et utseende og en følelse som ligner ekte skifer, overbeviser den nye "Slate Light Rocks"-møbelfinishen med følelse av ekte naturstein. Den er også robust og enkel å rengjøre. En 120-liters ferskvannstank lar deg nyte lange dusjer eller reise enda lenger "off-grid".

Hjemmekontor

Arbeid – Venture S inkluderer også et hjemmekontorkonsept for alle som ønsker å kombinere selvforsynt reise med evnen til å jobbe underveis. Skrivebordet integrert i sideveggen bak passasjersetet raskt settes opp som en individuell arbeidsstasjon under det fleksible takvinduet og gir mulighet for stedsuavhengig arbeid. Strømforsyning besørges av tre 115-watts solcellepaneler, seks innvendige 230 V-uttak og åtte USB-porter. I kombinasjon med Hymer Smart Battery System 2.0 og 320 Ah litiumbatterier samt standard inverter besørger systemet opptil 10 dager med selvforsyning uten å gå tom for kraft.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.