Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst: Sven Furuly, Foto: EHG
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2022

Med campingvogn: Fra drøm til virkelighet

Det er ingen hemmelighet at mange drømmer å reise rundt med sitt eget hus på hjul og oppleve både store og små severdigheter i Norge og utlandet. Velger du en campingvogn rykker drømmen raskt nærmere.

De siste årenes store interesse for bobiler har nesten skjøvet de tradisjonelle campingvognene litt inn i en glemselens skygge. Bobiler på både åtte og ni meter, med priser på flere millioner kroner er ikke noe uvanlig syn på norske veier. Betyr dette at den tradisjonelle campingvognen er i ferd med å bli historie, eller er dette en smart ferieform som er like aktuell nå som for noen ti-år siden? Å dra på campingferie behøver slett ikke være dyrt, og grunninvesteringen behøver heller ikke skremme noen.

Frihetsdrømmen

Bürstner er et tysk merke som har produsert campingvogner siden 1958. En produsent som har oppfylt drømmen om frihet, spennende oppdagelser og god familieøkonomi gjennom flere generasjoner. Campinglivet er blant de rimeligste ferieformene, og en tur med en campingvogn på kroken kan også lett bli et godt miljøalternativ. Med eget kjøkken ombord ditt eget sengetøy i soverommene og familiens elbil som trekkvogn, kan det skapes mye familielykke med et moderat budsjett. Bürstner er blant de aller mest solgte merkene i Norge og har et bredt utvalg. Fra enkle små modeller i serien Premio Life som med sin lave vekt er lette å trekke, til eksklusive og kompakte «hytter» i Averso Plus og Premio Plus seriene.

Kvalitet

Med et budsjett på rundt to hundre tusen kroner starter campinglivet hos Bürstner. Fabrikken har lagt stor vekt på holdbarhet og gode materialvalg. En vogn skal fortsatt se «fresh» ut etter mange års bruk. Bordplater må tåle å brukes uten å ripes opp, skuffer må kunne åpnes og lukkes tusenvis av ganger uten å slites, og madrasser skal tåle mange overnattinger uten å miste spenst eller komfort. Men mest av alt handler det om smarte grunnriss der planløsningene er gjennomtenkte og bokvaliteten best mulig i forhold til den plassen som er til rådighet. En tradisjon som startet allerede for mer enn 60 år siden.

60 års jubileum

Med åpningen av den første internasjonale campingmessen i den tyske byen Essen i 1962, gikk startskuddet for både en eventyrlig bransjeutvikling og for etableringen av Europas største og viktigste utstilling for campingvogner og bobiler: Caravan Salon Düsseldorf. På årets utgave av messen er det de fire campingvogn-seriene Premio Life, Premio, Premio Plus og Averso Plus som fører merkets tradisjoner videre. De rimelige innstegsmodellene, som kommer med seks ulike grunnriss og en vekt som starter på 1260 kg er Premio Life. Årets nyhet er modellen 490TK som byr på både en stor dobbeltseng og køyesenger. I den motsatte enden av skalaen finner vi Averso Plus. Tre grunnriss, med en bredde på 232 cm og sengeplasser for inntil sju personer røper plassforholdene. Et rommelig baderom og et kjøkken med et kjøleskap på hele 141 liter gir hjemme-komfort i ferien.

Økonomivennlig

Selv en luksus-campingvogn som dette koster atskillig mindre enn selv den enkleste bobil. Den er rimeligere å forsikre, har knapt servicekostnader, og vinterlagringen håndteres på samme måte som en bobil. Kanskje på tide å tenke seriøst på en campingvogn fremfor en bobil? Om familieøkonomien får bestemme, burde valget være enkelt.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.