Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av Bjørn Egil Jakobsen
Bobil og Caravan magasinet, nr 6 Desember 2022

Med stjerner i blikket, og drømmebil i sikte

Advarsel: Dette er bobilen du lett forelsker deg i. Det er nok ikke bare stjerner i fronten og stjerner i blikket å spore i blikket til vd Johan Skogeryd hos Adria konsernet. For herfra går ikke mange uten å ha blitt litt betatt.

Noen har bare det lille ekstra. Det samme gjelder bobiler for noen av oss, og som gjør at vi febrilsk prøver å sjekke finansene og om bilen er innenfor rekkevidde. For klarer man å bla opp to million norske kroner kan en Adria Super Sonic 780 DC bli din.

Første gang jeg så bilen var i Düsseldorf i Tyskland i august. Glemt var den mange år gamle «drømmebilen» Morelo, som jeg ofte har sagt at jeg skal kjøpe når jeg vinner millioner i Lotto. For den koster noen millioner kroner.

Innenfor rekkevidde

Super Sonic er derimot innenfor nærmere rekkevidde, selv om summen man må ut med til banken hver måned i 15 år framover blir langt høyere enn jeg i dag betaler for Rapidoen jeg og min kone eier i dag.

Dagens rentesituasjon og strømpriser gjør at selv jeg lar litt fornuft råde og bilen får vente. Ikke nødvendigvis til en større lottopremie tikker inn. For Adria sin Super Sonic trenger man ikke nødvendigvis lottomillioner eller inneha en toppbetalt direktørjobb for å kunne få råd til, men to millioner kroner er dog også mye penger selv om tilbud allerede har dukket opp i mailboksen min fra en forhandler.

I Tyskland var jeg flere turer i bilen, og den første som fikk vise meg bilen på messa i Lillestrøm i september viste seg å være Adria sin vd Johan Skogeryd i Sverige.

Vil ha dobbelt gulv

Den neste som viste meg bilen var finnmarkingen Tor Einar Mathisen fra Mathisen Landbruksservice i Alta, som også selger en annen «drømmebil» fra Morelo.

Han har jeg tidligere kjøpt Rapidoen brukt hos. Et tilfeldig kjøp egentlig da jeg rett før ferien i 2020 ønsket å bytte ut alkovebilen Argos A747 fra Bürstner, som ble kjøpt i 2012.

Adria sitt nye flaggskip på bobilmarkedet har stjerne i grillen, Mercedes-motor, bilen er utstyrt med skinninteriør, har mange interessante løsninger og det er mange detaljer som gir inntrykk av kvalitet og som ga «forelskelse» ved første blikk. Så kanskje kommer det en slik i mitt eie i løpet av to-tre-fire år? Brukt kanskje?

Hvis det da ikke i mellomtiden ikke dukker opp en feit lottogevinst som rekker til en langt dyrere Morelo, Concorde, Niesmann-Bischoff, Carthago-liner, eller et helt annet merke som jeg kommer over hos de mange bobilforhandlerne og caravanmesser jeg blir å besøke i jobben de neste årene.  Eller at «kjærligheten» til vår Rapido Distincion i90 vokser seg så sterk at det bare må bli en ny Rapido? For hvem vet? Det er i hvert fall mye å velge blant.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.