Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av Bjørn Egil Jakobsen
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2022

Møtested Lillestrøm: Caravanmessen 2022 i urolige tider

Selv om årets caravanmesse på Lillestrøm ikke trakk så mange besøkende som arrangør og deltakere kunne ønsket, var det ingenting å si på innholdet på messa. For her var det litt av hvert for enhver smak.

Etter at messedagene er over opplyser messesjef Konrad Sel at årets messe ble besøkt av 9.112 personer mot 10.951 i fjor. Han trekker i et nyhetsbrev fram at nordmenn blir kraftig advart, hver dag, om at høst og vinteren blir økonomisk krevende som en mulig årsak.

– Spesielt for familier og de med høy gjeld. Det er helt klart at dette kan forklare noe av at de da velger bort caravanmessen. Det er synd og trist for alle parter, påpeker han.

Beste stand 1

For uten om en liten nedgang i antall besøkende var også årets messedager veldig bra. Det er i alle fall inntrykket Bobil og Caravan Magasinet (BoCM) har etter å ha slått av en prat med både besøkende og utstillere.

Det var tydelig at utstillerne har lagt ned mye arbeid, og hos KAMA Fritid sto jubelen i taket da de ble kåret til beste stand under 500 kvadratmeter. For å legge ned mye tid og energi lønte seg, fastslo Håvard Everløff fra KAMA etterpå.

– Det er også morsomt å få anerkjennelse for den jobben man har lagt ned. For vi har lagt ned utrolig mange timer på dette, fastslår han.

Beste stand 2

Adria vant prisen for beste stand over 500 kvadratmeter. En soleklar seier, ifølge messegeneral Konrad Sel.

Vi ble med VD Johan Skogryd fra Adria AB og tok en titt på det han omtaler som det nye flaggskipet deres, bobilen Supreme som nå har fått stjerne i grillen og Mercedes-motor. En bil toppsjefen ikke skjulte at han er stolt av.

En bobilprat med Lisbeth og Ingvill, som er Carthago-selgere i Hokksund, er også hyggelig. Det samme kan vi si om Trond Udjus og Thomas Vemmelvik, som solgte taktelt for personbiler og annet campingutstyr til alle som liker å dra på turer.

Bygger lager

Thomas Barstad og Gry Merete Sønliøy fra Bobilkjeden Namsos hadde til og med en nyhet å komme med, og kunne fortelle at fra nyttår overtar kjeden merket Polar.

   Gründerne Sverre Engebretsen og Einar Kolstad hos selskapet Lagerseksjoner fortalte om gode år etter at de i 2017 begynte å bygge lagerseksjoner for salg. En idé som oppsto etter at en kollega trengte lagerplass til sin campingvogn.

    – Kona hans var lei av å ha campingvogna stående på tunet hjemme. Så vi bygde et lagerbygg. Et lager til han og solgte resten. Til nå har vi solgt ca. tusen lager, forteller Sverre Engebretsen til Bobil og Caravan Magasinet.

Nye medlemmer

Både besøkende og utstillere hadde mye på hjertet, og vi ble virkelig imponert over alt arbeid som ble lagt ned på messecampen på Hellerudsletta, som er et prosjekt som NBCC Romerike og Bobilforeningen samarbeider om.

Mange nye medlemmer fikk Norsk Bobil og Caravan Club også. To av våre nye medlemmer under messedagene ble Ellen Strand og Anbjørn Strand, som hadde kjørt fra Stord utenfor Bergen med bobilen sin.

– Vi kjøpte bobil i juni i år. En Challenger. Fantastisk bobil, fastslår samboerparet, som røper at de i sommer har vært syv uker på tur og brukt bilen hver eneste helg siden de kjøpte den og fått opplevd mye.

Samarbeidspartnere

Norsk Bobil og Caravan Club har mange trofaste medlemmer, som har vært med oss i mange tiår. På messa traff vi på et ektepar fra Rjukan, Reidun og Finn Andersson, som nærmer seg 40 års medlemskap. De slo av en prat med både sentralstyremedlem Per Hofseth og Bobil og Caravan Magasinets redaktør.

NBCC har også mange samarbeidspartnere, som våre medlemmer kan nyte fordeler hos. Som for eksempel Forbrukeradvokatene, og som var innom vår stand søndag. Mange ville også lære mer om fricamping. Advokat Ola Fæhn gikk inn på mulighetene og begrensningene i allemannsretten, som danner grunnlaget for friluftslivet i Norge.

– Er veien offentlig er det kun skiltmyndighetene som kan sette opp skilt, fortalte advokaten tilhørerne, og forklarte at dette er veier som holdes vedlike av staten, fylkeskommunen eller kommuner. Man kan også ta en titt på vegdata.no, sa han.

Ny Facebook-side

Siden forrige utgivelse har Bobil og Caravan Magasinet laget en egen Facebook-side, som vi ønsker å legge ut bilder, videosnutter og småsaker på mellom hver utgivelse.

Her håper vi at alle våre medlemmer og bobil- og caravaninteresserte jevnlig kommer innom, trykker liker og følger

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.