Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Sven Furuly
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2022

Oppvaskmaskin og vinkjeller

Italienske Laika har et stort fokus på både egenartet design og spesielle løsninger for trivsel og velvære på ferieturen. Nye formater og modellserier gir merket stor bredde og appell.

Gjennom en årrekke har Laika profilert seg som en bobilprodusent med et stort fokus på design. I tillegg har det italienske uttrykket «dolce vita» gått som en rød tråd gjennom de ulike modellene, og nettopp det gode liv er solid forankret i dette merket. Samtidig skal det være enkelt å ha det bra! Med systemet Laika Smart Caravaning og «My Laika app» er det lett å både ha full overvåkning over alle kjøretøyfunksjoner og samtidig kunne betjene alt fra sentrallås til varme og styring av markisen fra din egen telefon.

La Dolche Vita

Det gode liv kommer i flere ulike formater, og for mange sørover i Europa er det de nye kompakte «campervans» som er svaret på feriedrømmen. Med sin lengde på 4,97 meter og fleksible hevetak er modellen Kosmo Urban et interessant alternativ. Modellen bygger på Ford og har både kjøreegenskaper og smidighet på samme nivå som en personbil av samme størrelse. At italienske Laika vender blikket mot Ford for å få tilgang til basiskjøretøyer for sin produksjon, er oppsiktsvekkende. De forteller med full tyngde hvordan Fiat sliter med å tilpasse seg nye utslippskrav og løse logistikkproblemer i kjølvannet av korona-pandemien og den pågående krigen i Ukraina.

Egen vinkjeller

Men fortsatt er Fiat sterk i det viktige del-integrerte bobilsegmentet. Her finner vi den helt nye Laika Kreos 5900L. I dette segmentet er det en tøff komp om kundene, og her gjelder det å ha løsninger og utstyr som gir særpreg. Hva sies om en vinkjeller bak i bilens garasje? 5900L har dette, i tillegg til oppvaskmaskin i kjøkkenet. Legg også merke til den funksjonelle vannkranen på kjøkkenbenken. Samtidig er salongbordet sirkelformet – og dermed mindre praktisk enn et firkantet bord. Nettopp denne kontrasten mellom praktiske løsninger og klart design-styrte valg er noe av det fascinerende med italienske produkter – uansett hva det måtte være.

Fleksible senger

Merkets mest kjente bobil-serie er Ecopvip, og for 2023 sesongen introduserer Laika modellen CV645. Den har en lengde på 6,36 meter og er basert på Fiat. Blant de mange detaljene som er med på å gi den spesielle Laika-signaturen finner vi en førerplass og innredning av hvitt skinn, men bilen skjuler en helt spesiell detalj. To enkeltsenger bak i bilen kan omgjøres til to motstående langsgående sofaer med et bord imellom. Om ønskelig kan en løs pute plassers bakerst, og da får man i tillegg en U-formet sofa. Det også mulig å skape en dobbeltseng. Dette er en svært uvanlig løsning i en by-bobil, og viser til fulle den store kreativiteten vi finner hos denne produsenten.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.