Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst: knut Randem, Bobilverden.no
Bobil og Caravan magasinet, nr 2 April 2021

Domen i Vardø: Ny attraksjon til glede for veifarende

I fjor høst åpnet det nye utsiktspunktet i Vardø. Domen har fått sitt nye raste- og utsiktspunkt til glede for alle som reiser forbi.

Rett før du kommer til Vardø, langs Nasjonal turistveg Varanger, ligger det sagnomsuste fjellet Domen. På toppen av fjellet har Statens vegvesen etablert et raste- og utsiktsbygg med storartet utsikt mot arktisk land, fjord og hav. –“Et aspekt har vært å skape steder hvor lokalbefolkningen og besøkende kan sette seg ned og reflektere over Vardø og Varanger sin natur. På Domen kan man beundre den lille byen Vardø skjermet fra vær og vind. Havområdene rundt Vardø er verdenskjente for sitt yrende fugleliv og fra utkikkspunktet på Domen kan man på en god vårdag se flere hundre tusen sjøfugler!”- sier arkitekt Tormod Amundsen i Biotope.

Ly mot nordavinden

Domen utsiktspunkt i Vardø består av tre små bygninger utført med rammeverk i stål, kledd med hvitkalket furupanel og norskprodusert Kebony-tre på innsiden, med et lett rosaskjær i glassene. Plasseringen av bygningene gjør at det vil være ly å finne uansett fra hvilken himmelretning vinden blåser. Domen utsiktspunkt støtter opp om satsingen på fugle- og naturopplevelser i Varangerregionen.

Økt lønnsomhet med turistvegstatus

I 2017 dokumenterte Menon Economics at reiselivsbedriftene langs Nasjonal turistveg Varanger hadde en merkbart sterkere verdiskaping enn sammenlignbare referanser regionalt og nasjonalt. I perioden 2010 til 2015 ble det påvist en verdiskapingsvekst på 15 prosent i året, noe som karakteriseres som en «svært sterk» utvikling. 44 bedrifter i Varanger ble analysert. Det skriver Statens vegvesen en pressemelding.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.