Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2021

En skjult perle: Hokksund Camping

Med sin fine beliggenhet tett opp mot Oslo, men samtidig nær flotte fjellområder og mange lokale severdigheter, fremstår Hokksund Camping som en glimrende «basecamp» enten du ferdes i bobil eller har en campingvogn på kroken.

For mange er det likevel drømmen om å få noe helt annet på kroken som gjør at de ligger fast på Hokksund Camping år etter år. Laksefisket i Drammenselven beskrives i historiefortellinger helt tilbake til 1100-tallet, og med sin flotte beliggenhet på elvebredden er det ikke mange skritt mellom campingvogn og fiskeplass. Det er i dag et godt organisert opplegg for salg av fiskekort – enten det er for døgn eller hele sesongen – for hele den lakseførende strekningen av Drammenselven – og fiskekort er til salgs hver kveld på Hokksund Camping i sesongen. Nettopp dette har gjennom årenes løp ført til at plassen har etablert et eget område på det 18 mål store arealet beregnet på fastliggere. Også her, som på plassen for øvrig, er det intet skille mellom bobiler og campingvogner.

Familievennlig

Likevel er det som en attraktiv familiecamp og som et glimrende utgangspunkt for turer og opplevelser i nærområdet, denne campingplassen fremstår som et godt sted å besøke. Den idylliske beliggenheten vil nok overraske de fleste som haster forbi Hokksund på E 134 mellom Østlandet og Vestlandet over Haukeli, eller er på vei mellom Oslofjord-regionen og Hallingdal langs riksvei 350. Mange utlendinger har imidlertid oppdaget Hokksund camping – og det er nok i første rekke gjennom søk på internett og bruk av Google kart. Med en avstand på en snau time fra Kiel-fergens kai i Oslo eller to timer fra Larvik – med sine ferger fra Danmark – er Hokksund blitt det første overnattingsstedet i Norge for mange utenlandske turister på vei mot vest og de legendariske turistmålene. Og tilbakemeldingene har gjennom årenes løp vært mange og positive.

Lun atmosfære

Beliggenheten får mye skryt. Mesteparten av plassen befinner seg på en øy i elva, skilt fra fastlandet i form av en liten kanal som deler atkomstområdet med servicebygget og oppstillingsområdet - der vi også finner både det nybygde sanitærbygget, kjøkkenbygget, grillbua og de 20 campinghyttene. To bruer forbinder de to halvdelene av Hokksund Camping og dette gir virkelig en følelse av å legge landeveien bak seg når man skrur av tenningen etter å ha funnet en god oppstillingsplass. Alle de 285 plassene har strøm, og mesteparten av disse er anlagt på gress. Erfaringene har vist at de aller fleste som besøker Hokksund Camping foretrekker dette, fremfor et underlag av grus eller asfalt. Og for å skape en lun og vennlig atmosfære er det plantet hekker med jevne mellomrom på plassen.

Ferieopplevelser i system

Anlegget er overraskende komplett, og demonstrerer på en glimrende måte hva en topp moderne og veldrevet campingplass kan by på. Sesongen med alle tilbud på plass strekker seg fra 15. mai og ut september, men allerede ved påsketider er restauranten i anlegget åpen. Audun Wang, daglig leder ved Hokksund Camping, er selv utdannet kokk, har mangeårig erfaring fra hotell og reiseliv. Siden han overtok ledelsen har han arbeidet mye med å sette sammen alle elementene som skaper en god ferieopplevelse i system. Campinghytter og ferieleiligheter kan forhåndsbestilles og leies året rundt, men for bobiler og campingvogner er det «drop-in» som gjelder. Nettopp dette har vært en viktig beslutning – og har gitt mange fornøyde gjester.

Mange severdigheter

Fordi kapasiteten er stor, er det sjelden at det ikke er plass til en bobil eller campingvogn, og ofte blir folk boende lenger enn planlagt. Severdighetene i nærheten er mange – enten det er Nøstetangen Norsk Glassmuseum som ligger rett utenfor innkjøringen til campingplassen, hoppanlegget i Vikersund, Sølvgruvene i Kongsberg, eller Blåfargeverket på Modum - som alle ligger en kort kjøretur unna. Mange kvier seg for å kjøre bil med henger på slep eller en stor bobil i Oslo, men ønsker likevel å besøke hovedstaden når man er på ferie. Fra Hokksund stasjon, en kort spasertur fra campingplassen, er det avgang til Oslo hver time, og togreisen tar bare 50 minutter. Til elvebyen Drammen, som er regionssenteret i regionen, tar det bare et kvarter med tog.

Camping på høyt nivå

Hokksund Camping er en del av Norway East-West samarbeidet der åtte ulike norske campingplasser har skapt en felles plattform for å markedsføre sin kvalitet og gode beliggenhet i noen av Norges vakreste områder – fra Hokksund i sør-øst til Åndalsnes i nord-vest. For å få en 4-stjerners klassifisering kreves det kvalitet i alle ledd, og når vi er på besøk er det mye som imponerer. Sanitærbygget med egen familieavdeling, det rommelige kjøkkenbygget for folk som ønsker litt ekstra plass å boltre seg på under matlagingen, bryggene der også folk kan legge til med egen båt, og ikke minst det trivelige pub-området med alle rettigheter i servicebygget, løfter Hokksund Camping til et høyt nivå. Et sted som virkelig er verd et besøk.

 

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.