Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og bilder: Finn Bjurvoll Hansen
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2020

Kiting på Jæren: En annerledes campinghelg

Jæren er et eldorado for den som bedriver en eller annen for vannsport, det være seg surfing, vindsurfing eller kitesurfing. Kitesurfing er en raskt voksende sport for mennesker i alle aldre. Bobilen er flittig brukt når det skal jaktes på spennende lokasjoner for å utøve denne aktiviteten. Første helgen i September ble det arrangert «Jæren Kitecamp» i regi av Stavanger Kiteklubb på Bore Strandcamping.

Jæren Kitecamp og Nordic Elements filmfestival er en årlig hendelse på Bore Strandcamping. Her samles mennesker i alle aldre, og det er en helg spekket med spennende aktiviteter. Her kan man få en innføring i bølgesurfing, skateboarding og kitesurfing i kontrollerte omgivelser. Det er egne kurs og aktiviteter for barna, live musikk på kveldene, og hver dag starter med en runde yoga for den som har lyst til å prøve dette.

Bobiler og vanlife

På festivalcampen ble det etterhvert en god blanding av overnattingsekvipasjer. Her var det alt fra telt –til ombygde varebiler og bobiler. Drømmen for de fleste vanliferne var å etterhvert skaffe seg mer moderne bobiler med de fasiliteter som gjør tilværelsen litt mer behagelig. Dette er noe som kommer mer og mer, ekstremsportutøvere ønsker å kunne bo mer behagelig. Det å kunne komme inn i en god og varm bobil etter en økt, ha dusj og toalett, og ikke minst muligheter for å lage seg litt mat.

Værgudene på lag

Festivalstart var kl. 17:00 på fredag ettermiddag, og hele dagen var det et skiftende vær med regn og vind. Når det nærmet seg åpning klarnet det opp, og solen tittet frem. Det ble tent bål og satt ut benker. Det var satt opp et par timer til mingling og bli kjent prat. Dette var riktig så hyggelig, og vi fikk mange nye tips om flotte steder for fricamping hvor det var mulig å utøve vannsport både her i Norge og utlandet.

Film og konsert

Fredag kveld var det duket for film og underholdning i festivalteltet. Filmen «Surfers of Jæren – The Pioneers» av Martin Salem høstet applaus og trampeklapp, og viste hvordan hele surfemiljøet startet på Jæren, og at forholdene kunne sammenlignes med de beste strendene og surfestedene på Hawaii. Ottar Stangeland fra bandet Deathbarrel sto for det musikalske innslaget etter filmpremieren, og det ble en riktig så hyggelig kveld.

Familiedag

Lørdagen opprant med sol og passe vind. Litt av ideen med en kite/surfecamp er jo at det bør være vind, og ikke minst litt bølger. Denne dagen var det et bredt tilbud av aktiviteter for både barn og voksne. Etter en rask morgenyoga i festivalteltet var det tid for barnas surfekurs. Mange entusiastiske barn fikk utdelt våtdrakter og surfbrett. I flokk sammen med foreldre og besteforeldre vandret alle ned på Bore strand hvor barna skulle få en innføring i bølgesurfing. Et flott konsept hvor barna får lært og testet ut sine ferdigheter på surfbrettet i trygge omgivelser.

1 – 2 instruktører pr. barn sørget for sikkerheten og instruksjonene

I tillegg til alle aktivitetene for barna var det også spennende aktivititer for de voksne. Her var det også innføring i bølgesurfing og treningskiter for den som hadde lyst til å se nærmere på kitesurfing. Det var også konkurranser for de mer rutinerte kiterne, og det er alltid spennende å se hvordan disse leker med vinden og bølgene. Hele dagen var det et tettpakket program hvor man kunne velge hva man hadde lyst til å være med på.

Spennende alternativ

Å bruke en bobil/campinghelg på et slikt arrangement er spennende og lærerikt, og ikke minst annerledes. At det er et bredt utvalg av aktiviteter for både barn og voksne gjør at helgen garantert ikke blir kjedelig.

Nordic Elements filmfestival avholdes sammen med Jæren Kitecamp i regi av Stavanger Kiteklubb. Sted for festivalen er Bore Strandcamping.

Nordic Elements: https://www.nordicelements.org/ Stavanger Kiteklubb: https://www.stavangerkiteklubb.com/ Bore Strandcamping: http://www.borestrand.no/

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.