Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Kristin Smedsrud
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2018

Sommertreff i Concordeklubben: Gjengen som nyter bobillivet på øverste hylle

Solen har brutt igjennom skylaget over Aurdal Camping. Vi er på besøk hos Concorde Club sitt sommertreff. Club Concorde Norway er en bobil klubb for campingentusiaster og reiselystne individer med reisefeber i blodet. 50 eksklusive doninger har tatt oppstilling langs vannkanten på et helt nyutbygget område av campingplassen. Klubben har 10 års jubileum i år og det skal behørig markeres.

På Aurdal Camping blir jeg møtt av en blid bergenser Ove Strøm, leder av Club Concorde Norway. Dette var litt av en samling- åpner jeg konversasjonen. –« Ja»-, svarer Ove, -«det øker på og vi har vel aldri vært så mange som her nå.»-  Hvor ofte møtes dere? – «Vi har treff tre ganger i året. Det er påsketreff, himmelfartstreff og høsttreff. I påsken er vi ofte i Strømstad, men i fjor var vi i Frederikshavn. Himmelfartstreffen foregår alltid hos fabrikken i Aschback i Tyskland. Der samles ofte over 300 medlemmer,»- sier Ove. - Og nå er dere her i Aurdal? – «Ja, her er det virkelig flott. Vakker natur, stille og rolig langs vannet og så har vi fått hele dette området for oss selv,»- bekrefter han.

Starten

- Kan du fortelle litt om hvordan klubben ble etablert? –« Det var Bjørn Arild Rake som startet Club Concorde, med et ønske om å samle miljøet. De første årene kommuniserte vi bare med hverandre på mail. I 2011 syntes jeg det var på tide at vi kom sammen og etablerte vårt første treff. Så i 2012/ 2013 overlot Bjørn Arild roret til meg som ny leder. Men jeg liker ikke å kalle meg leder da,»- flirer han. –Hvor mange medlemmer har dere?  – «Vi er nå 350. Blant disse har vi også noen svenske og nederlandske medlemmer. Det er et stort miljø i Norge, sett i forhold til folketallet. Det finnes tilsvarende klubber i blant annet Danmark, Italia, Nederland og Tyskland, som har hele fem medlemsgrupper»-, sier Ove stolt.

Bilen i bagasjen

Dette er jo eksklusive og kostbare busser. Hvem er den typiske eieren av en Concorde? - «De fleste er godt voksne par hvor ungene har flyttet ut, men det finnes også enkelte barnefamilier. En ny Concorde koster fra ca. to millioner og oppover og det er jo en høy investering»-, tilføyer Ove. -Hva får man for den prisen? –« Mye komfort,»-  gliser Ove. Modellene er bygget på lastebilchassis f.eks. fra Iveco og Man. De har store vanntanker, vannklosett, dusj og egen septiktank. Oppvarmingen er basert på gass og forsyner radiatorer og gulvvarme med sirkulerende varmt vann. I tillegg er det mulighet for solcellepaneler på taket. Mye for utstyrsfreaker. –« Du kan gjerne campe’ på Hardangervidda i 40 minusgrader. De fleste modellene har egen garasje bak med plass til små biler. Praktisk når man skal kjøre rundt lokalt på steder man besøker. Fullt kjøleskap er viktig»-, tilføyer Ove og vi bryter ut i latter.

Superluksusbuss

Hvordan kom du til å bli eier av en Concorde? –« Det startet for syv år siden.»- Ove forteller om forhistorien som eier av en rekke forskjellige biler. Fra fire ombygde Chevy Vans til en totalt ombygd buss. –« Vi rev ut alt inventar og installerte tanker og vannklosett, senger og kjøkkenutstyr. Det var «en sånn Scania Cruiser»-, tilføyer han. – «Da ungene ble store og ikke ville være med lenger, kjøpte vi en bobil. Det ble for trangt, så vi kjøpte en enda større bobil. Et impulskjøp vi slettes ikke ble fornøyd med. Omsider fant vi drømmebilen, en Concorde Carisma 2006 og ruller rundt i den fortsatt,»- smiler Ove fornøyd og tilføyer at neste bil blir nok enda større - det blir nok pensjonistbilen vår.

Grei sponsor

Vi vandrer rundt på plassen hvor folk har begynt å samle seg for å nyte den fine ettermiddagssolen. En gjeng har benket seg ned utenfor en av doningene. Her er det lystig stemning og kald hvitvin. Ove forteller at importøren Arve Opsahl AS er en veldig grei sponsor som alltid stiller opp. De har egen representant her på treffet og i kveld arrangeres er det stort rekelag hvor vi feirer 10 årsjubileumet. –« Har du lyst til å besiktige en av de største modellene her?»-, spør Ove. –« Jeg så at Svein var inne og har sikkert lyst til å ta imot besøk.»-

For feinschmeckere

Vi forlater gladlaksene og går opp mot en av de største Concordene hvor Svein inviterer inn til en visitt. Det er bare å himle med øynene over all forventning. – Hvilken modell er dette? Svein forteller stolt at dette er en Concorde Liner Plus – selveste toppmodellen. Bygget på Mercedes 15 tonns chassis, så her er det førerkort klasse C som gjelder. Vi slår oss ned i komfortable skinnstoler. - Er dette deres første bil? –« Nei, vi har hatt tre Concorde før denne doningen kom i juli 2016. – Denne hentet vi selv på fabrikken. Bygget etter våre spesifikasjoner  og ønsker, sier Svein. Kan jeg spørre om prislappen? – «Å, den ligger på ca. 4,3 millioner. For oss er dette vårt andre hjem og vil tilbringer halve året her. Vi solgte huset og firmaet og pensjonerte oss. Så nå har vi en liten leilighet i Son og en i Spania. Vi kjørte omkring i Spania og flere land i hele fjor vinter og var blant annet på VM i Skiskyting i Ruhpolding. Nå har vi vært Nord-Norge rundt og neste mål er Trysil før Spania igjen til vinteren.»-

Personbilgarasje

Interiøret er lekkert i lyse kremfarger, besatt med mørke kontrastfarger. En stor flatskjerm henger på veggen over førersetet og det er integrert lys og spot’er i taket som kan dimmes. Vi kikker oss rundt mens Svein forteller om aircondition med separate soner i soverom og oppholdsrom. Integrerte markiser på alle vinduer og utvendig led belysning rundt hele bussen. –« Supert når man skal rygge eller gå utendørs i mørket,»-  forklarer Svein.

Kjøkken og bad er elegant og velutstyrt. Her mangler absolutt ingenting. Bakerst finner vi soverommet med en enorm King-size. – «Bakerst under der er bilgarasjen, skal vi gå ut og ta en titt?»- sier Svein og peker mot sengen. Utenfor står Karin og åpner opp bakluken hvor en liten Fiat kommer til syne. – «Det er så praktisk å bruk den»-, sier Karin. –« Har vi funnet en bra oppstillingsplass, slipper vi å miste den når vi kan ta denne bilen. Fin til shopping og sighseing, for eksempel i små italienske landsbyer og andre steder med dårligere fremkommelighet.»

Flere nyheter

Det nærmer seg kveldens rekefest og folk strømmer mot festlokalet. Det har vært en opplevelse å få se en annen dimensjon av bobillivet. Langt over hva fleste kan forestille seg når vi snakker camping. Og importøre hadde med seg enda flere nyheter og enda mer luksus om mulig, fra Concorde på årets Caravanmesse.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.