Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 1. februar 2017

Camping Adriatic by Valamar: Oppgraderer campingplassene

Camping Adriatic by Valamar er et av de ledende turistselskapene i Kroatia med hele 13 campingplasser langs Adriaterhavskysten fra Istria og Krk i nord til Dubrovnik i sør. Nå oppgraderes campingplassene ytterligere for å imøtekomme kravstore campere fra hele Europa. BoCM har besøkt Camping Lanterna og sett på utviklingen.

Camping Lanterna er en av de største campingplassene i Europa med plass til 10.000 gjester – samtidig. Strandlinja strekker seg over hele 3 kilometer på tre kanter av selve plassen. Oppstillingsplassene ligger skyggefullt til under digre trekroner, noen helt i strandkanten. I tillegg til campingvogner og bobiler, kan gjester også leie faste mobil-homes (villavogner)

Campingtilbudet omfatter sesongfastliggere, gjester med campingvogner eller bobiler for kortere eller lengre tid, eller gjester som bor i villavognene. En rekke småbutikker, markedsplasser, restauranter og småutsalg gjør at livsnødvendighetene ikke er langt unna, uansett hvor på plassen en måtte få plass.

Barn i fokus

I 2016 ble plassen oppgradert til 4-stjerners familiecampingplass med helt nye, bilfrie boligmiljøer, og en 1350 kvadratmeter stort nytt bademiljø med eget barnesvømmebasseng. Fire andre bassenger ble oppgradert med nye vannsklier, sandstrender og egen strandrestaurant. Rett ved siden av de nye bademiljøene, er det etablert en helt ny Mediterranean Garden Premium Village, med campinghytter, lekemiljø, gangstier og små, idylliske broer over små bekker som skjærer gjennom utearealene. Her er hensynet til barna satt i fokus, hagemiljøene er helt bilfrie, og utstyrt for å gjøre familieferiene best mulig, sier

Sanja Stojnić, «Front office manager assistant» ved Camping Lanterna, mens hun stolt ønsker oss velkommen til ett av de beste campinganleggene i Europa.

Naturmiljø

Gjennom hagegangene slynger små bekkefar seg mellom trestammene. Hist og her er det små gangbroer, og naturstener er hogget til som benker og stoler. Barna kan utfolde seg i klatrestativer og sklier med riktig falldempende underlag. De nye hyttene har terrasser med tak over, og har selvfølgelig topp moderne klimaanlegg. «Det hele skal gjenskape boligmiljøer som har århundrelange tradisjoner på Istria», forteller Sanja Stojnić.

Sjørøverskute

Like ved det nye campingområdet, ligger badeanleggene, ett av dem med en sjørøverskute i sentrum. Og den ser ut til å være populær. Det samme gjelder det store bassenget bortenfor, hvor man også kan sette seg på kafeterrassen og nyte både utsikt og godbiter for øvrig. Et yrende folkeliv for alle aldre forteller at dette er et møtested på tvers av generasjonsgrenser. Det hele overvåkes av badevakter med årvåkne blikk. Her skal det være trygt for selv de minste i familien. I sjøen utenfor er det også store, oppblåsbare lekeapparater og hoppeslott. Langs stranda kommer snorklerne som studerer sjølivet under vann.

Nytt i 2017

2016 ble en stor suksess, og den akter Valamar å videreføre i 2017. Da blir Aquaparken utvidet, og vil få oppvarmet vann, forteller Nives Matic i Adriatic by Valamar. I tillegg kommer enda en ny villavognpark helt ned mot strandsonen. Den viktigste nyheten er Campsite Piazza, en helt ny stor plass med butikker, bakeri, marked, restauranter og opplevelsesområde for små og mellomstore barn. «Camping Lanterna har gjester fra storparten av Europa, og vi har også plass til flere nordmenn», sier Nives Matic til BoCM, og minner om at den inngår i Leading Camping Europe, og har fått tyske ADAC/ANWBs pris for Best Campsite for årene 2013, 2014, 2015 og 2016.

Camping Krk

Litt sør for Rijeka ligger en annen campingplass som i 2016 tok steget helt opp i eliteklassen med 5 stjerner, som første campingplass i Kroatia. Camping Krk er en øko-vennlig familiecamping som har oppvarmet svømmebasseng og en rekke tilbud om helsevelvære. Nytt av året er en stor åpen Piazza, eller samlingsplass med butikker, bakeri, marked og mye annet. Barna er ivaretatt gjennom Maro Mini Club, Maro Midi Club og Teens Lounge som spenner fra barnehagebarn til tenåringer. Camping Krk er også en Leading Camping Europe, og fikk også ADAC/ANWBs pris for Best Campsite for 2015 og 2016.

Historisk grunn

Krk er den største av alle 1100 øyer i Kroatia, og har en naturrikdom som har gitt øya tilnavnet «den gylne øya». Byen Krk er en av de eldste bydannelser i Kroatia, og har gjennom historien hatt en rekke herskere som alle har forsøkt å sette spor etter seg i bygninger, monumenter og kirker. Rundt byen går en solid bymur som domineres av borgen fra det 14. århundre.  Gateteater, klassiske konserter og moderne musikksamlinger gir gjenlyd på markedsplassene.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.