Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Jørgen E. Snoen
Bobil og Caravan magasinet, nr 3 Juni 2018

Dalsland Moose Ranch

Barn og voksne har her mulighet til å komme i tett kontakt med skogens konge, og det er en opplevelse som huskes.

Elgfarmer er det flere steder i vårt naboland Sverige. En av disse finner man rett ved veg 164 i Dals Ed. Selve Elgfarmen finner man rett over veien fra campingplassen Grøne Backe. Dalsland Moose Ranch ble startet opp i 2005, og det er gründeren Conni Mossberg av elgfarmen som driver denne fortsatt. Elgfarmen hadde ved besøket 9 elger hvorav blant annet to av elgoksene var 19 taggere, 2 elgkyr og tre kalver. Disse lever som ville sosialiserte dyr i en 100 mål stor innhegning bestående av kupert skogsterreng. Ved besøket nærmet det seg brunsttid. Dette var godt synlig da elgoksene var i ferd med å miste basten på gevirene.

Nærkontakt

Vi hadde med barnebarnet på 8 år som ville bruke god tid sammen med elgene. Hun og de andre barna fikk tatt på både elgkalver og voksne dyr. Når man ikke er elgjeger er dette en flott måte å komme så nærme, og oppleve disse flotte kjempestore dyrene på en trygg og stemningsfull måte. Selvfølgelig ble det anledning til å kjøpe med seg noen suvernier også.

Conni kunne opplyse om at det er muligheter for å bestille gruppebesøk med nærkontakt med elg, og enkel servering ved anlegget. Moose Ranchen har ca. 15.000 besøkende, de fleste på sommeren.

Campingplasser

Dals Ed er et hyggelig tettsted med de fleste servicetilbud nærme campingplassen. Grøne Backe er en populær campingplass både for svensker og nordmenn. Samlet sett er området verdt et besøk hele året da samfunnet her har mye å tilby lokalbefolkningen og tilreisende gjester.

Dalsland Moose Farm har adresse: Høgankas 2, Dals Ed, Sweden. E-post: info@dalslandsmooseranch.se, tlf. +46 (0)72 1662915

Deres hjemmeside er: www.dalslandsmooseranch.se

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.