Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Gunnar Apeland
Bobil og Caravan magasinet, nr 6, desember 2015

En oase i skogen: Glaskogen camping

Hvis kravet er flisbelagte toaletter og dusj som betjenes med elektronisk nøkkelkort, en velutstyrt bar og restaurant med musikk, bør du reise et annet sted. Men hvis du trives med stillhet, god plass mellom vogner og bobiler og vindsus mellom furu, gran og bjørkestammer, ja, da bør du ta deg en tur til denne perlen midt i Värmlands dype skoger. Her er naturen og naturlige forhold det sentrale.

Glaskogens naturreservat ble opprettet i 1970 og ligger mellom Årjäng og Arvika. Her er milevis med skog og flere store innsjøer, bl.a. Stora Gla og Övre Gla. Og det er mellom disse Lenungshammar med Glaskogen camping ligger. Eldorado for turgåere og padlere, en oase for de som søker skogens ro. Langt fra shopaholikernes mekka, kjøpesentrene, og ungdommens diskoteker. Dette er stedet for barnefamilier som vil slippe mas om lekeparkaktiviteter (som koster skjorta), for naturelskere, for fotturentusiaster (gjerne med telt) og for ihuga campere med campingvogn eller bobil.

Naturlig terreng

Glaskogen camping ligger midt i skogen. Kjøreveiene snirkler seg mellom trær og steiner, og det er bare den enkelte oppstillingsplass som er planert. Her trengs lite justering for å få vogna eller bilen i vater. På de fleste plassene finnes strøm, og vannposter rundt omkring sikrer tilgang av rent og friskt vann. Kravet om 4 meter mellom enhetene er unødvendig. Det er langt mellom hver oppstillingsplass, og man er sikret privatliv uten å ha følelse av å være plassert midt i ødemarka. For vi kan se naboene, men ikke høre dem.

Utedo med ekstrautstyr

Glaskogen camping har servicebygg med grei standard. Opptil flere. Men de ligger nær informasjonen og resepsjonen. Og siden de fleste plassene for campingvogn og bobil ligger inne i skogen, er det med andre ord langt å gå hvis nødvendige behov føles påtrengende. Men fortvil ikke, det er satt opp utedoer rundt om på hele området. Rødmalte, rene og med nødvendig utstyr. Faktisk også ekstrautstyr i form av dispensere med desinfiserende væske i mangel av såpe og vann. Hendene kan man forøvrig vaske i nærmeste vannkran.

Hvordan komme dit?

Vi kjørte over Ørje og fulgte E18 til vi kunne ta nordover på veg 172 som vi fulgte til Ström. Der står skilt til Glaskogen naturreservat. Etter et par mil på smal, svingete grusveg med mange bratte bakker (12 % stigning sto det på et varselskilt), kom vi omsider til Lenungshammar hvor campingen er. Og vi var ikke de eneste. Svært mange tyskere, en del svensker, noen nederlendere, noen få dansker og en norsk bobil. Det virker nesten som at nordmennene ikke har oppdaget denne oasen i skogen. Det har vi og sannsynligheten er stor for at vi tar flere turer. Hjemturen gikk over Arvika og Charlottenberg. Og det blir nok den vi bruker neste gang også.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.