Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Olav Barhaugen
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2018

Fossene i Rhinen

De fleste ser vel for seg Rhinen som en stille bred elv med lange fraktebåter. Men visste du at den har også Europas største foss?

Rhinen er den lengste elven i Vest-Europa der den slynger seg 1230 km fra de Sveitsiske alper og ut i Nordsjøen i Nederland. Den renner gjennom Bodensjøen og danner grense mellom Sveits og Lichtenstein, Østerrike, Tyskland og Frankrike. Et par mil etter utløpet fra Bodensjøen finner vi det mest spektakulære området av elven.

Like ved byen Schaffenhausen ligger Rheinfall. 150 meter bred og 23 meter høy og med en normalvannføring på 600 m3 i sekundet er den et imponerende syn. På sørsiden av elven er det anlagt et besøkssenter som gir deg både informasjon og en flott utsikt over fossen. Schloss Laufen ligger helt ut mot fossen, og du kan se ned på fossen fra slottet. Du kan også gå ned til en bro og gå over fossen, eller ta heisen ned til observasjonsplatåer nede ved fossen.

Midt ute i fossen står det en enslig klippe, og dit kan du komme med båt. Litt nedenfor fossen ligger en brygge, der lange elvebåter tar deg med på en tur oppunder fossen, og slipper deg av ved klippen om ønskelig. Sikkert en flott opplevelse, men vi sto over denne gang.

Det er stor parkeringsplass både ved slottet og lengre oppe mot motorveien, og fine sykkelstier langs elven. Også på nordsiden i byen Neuhausen er det stor parkering og et aktivitetssenter med klatrepark og en 460 meter lang zip-linje der du får panoramautsikt over fossen og garantert et sug i magen. Absolutt verdt en stopp på din ferd gjennom Europa.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.