Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og bilde: NBCC
Bobil og Caravan magasinet, nr 1. februar 2014

Livlige dager i Tandådalen

Både inne på selve treffplassen og i distriktet omkring er det et omfattende program som møter deltakerne på kommende sommers Nordisk Camping Treff i Tandådalen i Sälen, noen få mil fra norskegrensen og Hedmark.

Som tidligere meldt finner det hele sted i den andre uken i juli, fra søndag 6. til lørdag 12., og tradisjonen tro skal også musikk- og danseglade få sitt. The Skuffrockers serverer en blanding av country og tradisjonell svenskepop, også PopNix er oppsatt på å få det til å krible i dansefoten, mens trubadurene Dvid & Hella skaper pub-stemning.

Smittende folkemusikk

Stor interesse knytter det seg til den fire mann og en kvinne sterke irsk-inspirerte Örebro-gruppen The Tullamore Brothers, som i fjor kunne feire 25-års jubileum med sin energisprudlende blanding av ballader, pubsongs», jigs, reels og irsk polka. Gruppen har tidligere turnert i Irland, var spesielt invitert til Sean nós Dance Festival i Rathcormack, og utga sin siste CD «Still Going Wrong» i året som gikk. To av dagene blir det eget markedstorg på treffplassen, og mens det blir anledning til å finpusse egne evner i caramba – ferdighetskjøring med bil og campingvogn – på onsdagen, finner det nordiske mesterskapet i caramba sted påfølgende dag.

Attraktivt reisemål

Mens de store skianleggene i de svenske Sälen-fjellene er velkjent også på denne siden av Kjølen, er ikke alle klar over at området også sommerstid er et svært så attraktivt reisemål. Det er ikke uten grunn at treffets arrangør Caravan Club of Sweden (www.caravanclub.se) har sin første og største campingplass nettopp her. Tandådalen Camping blir treffplass i den hektiske juli-uken, med høytidelig innmarsj og offisiell åpningsseremoni på mandagen. Og selv om mangt og meget vil foregå på selve plassen, inkludert de populære «kvarterslangbordene» hver kveld fra kl. 18.00 til kl. 19.00, arrangeres en rekke bussutflukter med smakebiter av hva som kan oppleves i omegnen, med appell til både store og små. Både tirsdag, onsdag, torsdag og fredag blir det tre daglige avganger til det nærliggende opplevelsessenteret Experium (www.experium.se), med bowling, 3D-kino, spa-anlegg, trimavdeling restauranter og et av Nordens heftigste innendørs badeland. Her er eventyrbad med vannrutsjebaner, og anledning til å teste balanseevnen på bølgene i Sveriges første bølgesurfingmaskin Flowrider. Her er også en egen surfingskole, som i likhet med Sälens populære skiskole ledes av erfarne instruktører.

Bamse-besøk

Tirsdagen inviteres i tillegg til en heldagstur til Orsa Björnpark (www.orsabjornpark.se) i Grönklitt. Med sine 277 mål er den Europas største bjørnepark og rommer i tillegg til brunbjørn også underarter som kodiakbjørn og grizzlybjørn. Her er også Sveriges eneste isbjørner, i hva som hevdes å være verdens største isbjørnanlegg. I tillegg til isbjørn inneholder parken også andre utrydningstruede dyrearter, som sibirsk tiger, snøleopard og persisk leopard, sammen med skandinaviske kjenninger som ulv, jerv og hubro, det hele i et naturlig villmarksmiljø. En heldagstur arrangeres også til Sveriges eget nisseland, Tomteland (Santaworld) i Mora, Dalarna (www.santaworld.se), et eventyrland med appell til barn i alle aldre. Fordelt over et landskap på 110 mål med skog, småfjell og innsjøer vrimler det med nisser og troll. Her kan de besøkende følge med nissene på trolleventyr i skogen, gå på trollskole, lære seg lurerier i heksens skole, kjøle seg av med en dukkert i Aurorasjøen, besøke julenissens verksted, se på barneteater, eller besøke innhegninger med trollenes dyr.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.