Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Tone Hasle og Finn Bjurvoll Hansen
Bobil og Caravan magasinet, nr 2 April 2019

Med Bobil i Europa et helt år - del 4

Tone og Finn Bjurvoll Hansen skal tilbringe det neste året i bobil. Turen går over hele Europa, og i hver utgave av Bobil og Caravan Magasinet vil de fortelle om sine opplevelser. Her fra Korsika på vei til den gamle romerske byen Pompei.

Korsika – øya som har det meste

Etter overnattingen vi hadde på Pero Longo måtte vi revurdere situasjonen litt. I løpet av den perioden vi har vært på Korsika har det blitt mer og mer utfordrende å finne steder vi kan parkere for en natt eller to. Etter å ha sjekket sidene til ACSI og CamperContact, viste det seg at det meste er stengt. Planen var også å reise videre til Sardinia, men etter å ha gjort litt undersøkelser fant vi ut at situasjonen var ganske lik som på Korsika. Konklusjonen er at den beste tiden for å reise til Korsika og Sardinia med bobil er i perioden april til midten av oktober.

Fergetur

Vi har hatt fantastiske 10 dager på Korsika, men nå følte vi at det var på tide å reise videre. Etter Pero Longo bestemte vi oss for å bestille ferge fra Bastia til Livorno i Italia, og det var ledige plasser allerede dagen etter. Vi kjørte opp til Bastia igjen for en siste overnatting på Korsika før vi seilte over til Italia. Heldigvis var det én campingplass som var åpen i Bastia, men denne stengte dagen etter vi reiste. Fergeturen mellom Bastia og Livorno tar bare tre timer. Båten og maten var bra, vannet var flatt og fint, og kl. 18:00 ruller vi i land i Livorno.

Miramare

Vi hadde plukket oss ut Camping Miramare Dette var den campingen som lå nærmest. For å slippe å kjøre langt i mørket på ukjente veier, så valgte vi å kjøre dit. I det vi kjører inn foran bommen kommer et hode ut av luken i resepsjonen som pratet noen Italienske ord vi ikke forsto, samtidig som han pekte på bilen og sa no!, no!, no!, no!. Bilen var vist alt for stor. Tone tuslet ut for å prate med mannen, han ble tydeligvis sjarmert og slapp oss inn allikevel. Vi opplevde litt av det samme som vi gjorde i Peniscola tidligere i år, true ni meter bil inn på en 6,5 meter plass. En slags lukeparkering på skrå gjorde at vi akkurat fikk fronten på innsiden av plassen vi hadde fått tildelt. Etter en stund kom mannen bort for å inspisere, og han var svært så fornøyd med hvordan vi hadde løst dette. Han var også glad og fornøyd med å kunne konstatere at han kunne selge overnatting til biler på opp mot 9 meter.

Ny slagplan

Siden planen vår om å kjøre videre til Sardinia, og ferge derfra videre til Sicilia var blitt skrinlagt, måtte vi utarbeide en ny slagplan. Vi tenkte at vi kanskje skulle skrinlegge Sicilia helt, og kjøre Nord-Italia litt på kryss og tvers. Det er mange flotte steder i det området.

Etter å ha sett litt på kartet og beregnet litt kjøretid, bestemte vi oss allikevel for å kjøre vestkysten av Italia nedover til Messinastredet. Her var det ferger som kunne ta oss over til Sicilia. Det var også flere steder langs denne strekningen vi kunne tenke oss å stoppe.

Etter et par dager med avslapping på Camping Miramare var det klart for å komme oss videre.

Sørover i Italia

Fra Livorno og ned til Messinastredet er det ca. 100 mil. Vi hadde ikke lyst til å kjøre så lange dagsetapper, og valgte derfor å dele opp denne strekningen i tre deler. Første stopp langs ruten ble i Pomonte. Her fant vi en hyggelig vingård, Agriturismo Pomonte, som også hadde en fin bobilparkering. Igjen så merker vi at vi kjører litt utenfor sesong. På vingården var det både restaurant og vinutsalg, men alt var stengt siden sesongen var avsluttet. Uansett, selve bobilparkeringen var åpen og det var et flott område, så det er absolutt litt å finne på om man vil utforske området litt.

Napoli

Fra Pomonte gikk turen videre sørover mot Napoli. Det begynte å bli litt slunkent i kjøleskapet, så vi tenkte at vi kunne kjøre innom Napoli for å handle litt før vi fant bobilparkeringen vi hadde fått anbefalt i Pozzouli. Vi skal ikke utdype dette så veldig, men å kjøre bobil i Napoli sentrum er en nervepirrende utfordring. Gatene er trange, det mye dobbeltparkeringer som faktisk gjør det umulig å komme forbi, det er ikke noe regel med at man skal stå 4 meter fra gatehjørnene. Bilene står gjerne hele veien rundt gatehjørnene og gjør det nærmest umulig å komme rundt. Hele tiden er det også scootere som suser forbi på alle kanter, det er mye tuting som også gjør at man kan bli ganske så stresset. Ved et par anledninger var åpningen for å komme forbi så smal at biler måtte flyttes.

Å finne en butikk for å få handlet litt i dette kaoset var bare å glemme, hovedfokuset var å komme seg så kjapt som mulig ut av byen igjen. Etterhvert kom vi oss ned på hovedveien igjen og kunne puste lettet ut. Nå bar det videre mot Pozzouli og bobilparkeringen der.

Pozzouli

Dette er prakteksempelet på en «ekte» Italiensk forstad. Her var det lite eller ingen turister, og det var et salig kaos av mennesker og biler. Bobilparkeringen Castagnaro Parking i Pozzouli ligger litt for seg selv oppe i åssiden, og er skjermet fra mye av støyen fra byen. Selve bobilparkeringen var flott, og det var god plass for store biler. Fra bobilparkeringen spaserte vi en tur ned til sentrum, en gåtur på bare 10 minutter, for å ta byen i litt nærmere øyensyn. Som nevnt tidligere er det et salig kaos, og det virker som Italienerne har sine helt egne trafikkregler. Det er stor biltetthet, så kjørestilen må nok endres en del for å få det til å flyte, her må man bare ta seg til rette om man skal komme frem. Neste del av turen går via  Vesuv og Pompei til tåen på den italienske støvel.

 

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.