Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Olav Barhaugen
Bobil og Caravan magasinet, nr 1, februar 2016

Med bobil til varmere vinter

En bobil har vært rullende hjem for medarbeider i BoCM, Olav Barhaugen siden i fjor sommer. Her kommer hans reisebeskrivelse av turen til varmere strøk for vinteren.

Etter å ha tilbrakt en ukes tid ved Venezia var det på tide å oppsøke Modena på andre siden av Italia. De bilinteresserte vet at i dette området lages noen av verdens heftigste sportsbiler. Maserati, Ferrari og Lamborghini er navn som får det til å krible hos de fleste med litt bensin i blodet. Museo Enzo Ferrari er faktisk barndomshjemmet til Enzo, og består av to bygninger. Det ene er verkstedet der faren hadde sitt daglige virke, og familien bodde i andre etasje. Ved siden av er et stort moderne bygg der et bredt utvalg av Ferraris bilmodeller står utstilt.

I tillegg finnes det også et museum i tilknytning til fabrikken i Maranello, litt syd for Modena. Der er det mest fokus på Ferraris motorsport-historie. I tillegg er det utstilt en rekke spesialversjoner og prototyper. Utstillingene skifter jevnlig, så det er bestandig noe nytt å se.

Byer i fjellet

Litt nord for Modena, i Reggio Emilia går veien SS63 gjennom et naturskjønt område. Nord for La Spezia ligger det kjente området Cinque Terre. Fem byer som nærmest er bygd inn i fjellet, alle med sine særpreg. Jeg hadde tenkt å finne en parkering i La Spezia og utforske området derfra. Ved Levanto er det bobilparkering rett ved jernbanestasjonen, og bare en liten spasertur ned til sentrum med butikker og restauranter.Det er både trangt og få fasiliteter her, men ok for å stå en natt eller to.

Cinque Terre er lettest tilgjengelig med tog, så å parkere ved jernbanestasjonen er meget praktisk. Kjøper du et dagspass på toget kan du gå av og på hvor du vil, og utforske alle de fem byene. Jeg brukte et par dager her, og fikk oppleve dette flotte området i et nydelig høstvær.

Vindistrikt

Lengre nord og vest i Italia ligger det jeg anser som verdens beste vindistrikt, Piemonte. Jeg kjørte mot Genova og tok av innover i landet. Første stopp var den lille byen Nizza Monferrato, der jeg har kjente som overtok en vingård for 10 år siden. De har lagt ned mye arbeid både på vinmark og bygninger, og gården har nå flre leiligheter for utleie. Det er fortsatt nordmenn som skal drive gården, se www.cascinacolina.com. De avtroppende vinbøndene åpner i april dørene til sitt lille hotell Bella Piemonte ( www. bellapiemonte.com ) Foruten hotelldrift vil de arrangere ulike opplevelser for alle typer reisende, også de som reiser med bobil eller campingvogn. I sentrum av Nizza Monferrato er det en koselig bobilparkering med gunstige priser, drevet av en lokal bobilklubb på mer eller mindre dugnadsbasis. Strøm og vann tilgjengelig og til og med en vaskeplass.

Opplevelseser

Piemonte er et vakkert område, og det er mange muligheter for en opplevelsesrik ferie. I Barolo-distriktet dyrkes noen av verdens beste vindruer, og et greit utvalg spisesteder serverer god lokal mat. Vil du lære litt om områdets viner, og ikke minst smake på dem, må du oppsøke et Enotek. Det er to slike i La Morra. Gallo Wine Gallery, har det største utvalget og utrolig kunnskapsrik og vennlig betjening. Cantina Communale oppe ved kirken er rimeligere, og ta gjerne en titt inn i kirken samtidig. Den ser anonym ut på utsiden, men er imponerende innvendig.

Det er også verdt å svinge innom Capella de Barolo, eller La Cappella della Madonna delle Grazie som er det opprinnelige navnet. Opprinnelig bygd som et tilhold for arbeiderne på vinmarken i tilfelle kraftig regn. For noen år siden kom det nye eiere på vinmarken, og kapellet fulgte med. Det ble da renovert, og man engasjerte noen kunstnere til å dekorere det. Resultatet ble et meget særpreget og fargerikt kapell.

Innsjøer

Et par timer fra Piemonte ligger storbyene Torino og Milano. Litt lengre nord er de vakre innsjøene Como og Lago Maggiore. I motsatt retning ligger den italienske og franske rivieraen og venter på deg. For de shoppingglade kan jeg anbefale det gigantiske designer-outletet McArthurGlen i Serravalle Scrivia, litt sørøst for Alessandria. Her finner du over 180 butikker med kjente merkevarer til gunstige priser. Hele dette distriktet er vakkert og variert, så det er ikke noe problem å tilbringe både dager og uker her.

De rikes lekegrind

Første stopp på rivieraen er Monaco, de rike og berømtes lekegrind. Denne lilleputtstaten som har klort seg fast i bergveggen er blitt selve symbolet på luksus og glamour. Havna er fylt av luksuriøse yachter, og i gatene er Rolls Royce og Ferrari like vanlig som en Tesla på Drammensveien i morgenrushet. En bobilparkering ved båthavna nedenfor fyrstepalasset viste seg å være et trangt parkeringshus. Man bør nok ikke ha lengre bil enn 7 meter for å kjøre inn her. Men byen Monte Carlo var en opplevelse med rusletur langs havnen og se på de lekre båtene, og nyte tilværelsen. En tur opp til casinoet er jo obligatorisk, og jeg bevilget meg også lunsj på Cafe de Paris.

Bomveier

Fra Monaco ble det å kjøre rett opp på motorveien og ta raskeste vei vestover. Dette var en fredagskveld, og liten trafikk da de fleste vogntog hadde parkert for helgen. Franske motorveier har bompenger, og det er ikke noe billigere enn bomveiene i Norge. Men det er jo effektivt når man vil raskt frem. Jeg tok en skikkelig etappe utover natta og overnattet like ved Montpellier. Gråværet holdt seg, men det så ut til å være finere innover i landet, så jeg krysset motorveien og kjørte opp mot Parc naturel régional du Haut-Languedoc. Et vakkert område som ga meg en litt annen oppfatning av Frankrike. Det ble et par dager her også før jeg endte opp i nok en lilleputtstat, nemlig Andorra.

Lilliputland

Andorra ligger sørøst i Pyreneene mellom Frankrike og Spania, og er med sine 468 kvadratkilometer nr 194 av verdens 238 stater målt etter areal. Målt etter folketall ligger de som nr 198 med sine 84525 innbyggere. Andorra har i århundrer vært et fyrstedømme med to fyrster. Biskopen av Urgell og Frankrikes statsoverhode er de to fyrstene. Fra 1993 ble landet erklært som en suveren stat etter avtale med nabolandene Frankrike og Spania. Frem til 1950-tallet var landet et isolert og fattig land, men har på grunn av et lavt skatte- og avgiftsnivå opplevd stor vekst de siste 50 år. Handel og turisme
n er de store næringene. Med sin beliggenhet oppe i fjellene er det et populært vintersportssted, men et varmt klima gjør det populært også om sommeren.

Det var mye stigning opp mot Andorra, og inn i Andorra via Envalirapasset. Rett over grensen lå et stort handels- og turistsentrum med en masse butikker og hoteller. Selv på en mandag i november var det et yrende liv. Veiens høyeste punkt på 2413 moh. gav en fantastisk utsikt. Det var 19-20 grader og helt vindstille, så det var helt ok å gå i shorts. Ikke akkurat Galdhøpiggen i november.

Shoppingeldorado

Andorra er et shoppingeldorado for franskmenn og spanjoler. Landet har ikke moms og ellers er prisnivået ganske hyggelig. Andorra ikke er en del av EU, og det er dermed kvoter på hvor mye tobakk og alkohol du kan ta med. Det er kontroll på grensen, med stor sjanse for å bli stoppet om man kommer med bobil. Det er imidlertid kun alkohol og tobakk de er opptatt av. Og som regel har de ikke kapasitet til annet enn å titte inn i bagasjerommet. Dermed var jeg ankommet Spania, og historien om min overvintring der får du i neste utgave.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.