Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 2, april 2016

Skibakkeanlegg i Bispingen: Skiføre midt på sommeren

En drøy halvtimes kjøring sør for Hamburg står det et forunderlig byggverk like inntil motorveien. Skiltet med Snow Dome fikk oss til å ta en liten avstikker. Til vår store overraskele fant vi en komplett skibakke med snø, skitrekk og stolheiser, godt innebygget.

Fjellhvite vidder badet i sol er den optimale påskeopplevelsen for vaskeekte nordmenn som angir å være født med ski på bena. Storparten av Nord-Tyskland er flatt nærmest som en pannekake, og vinterskisport er ikke det vi fra det høye nord forventer å finne langs motorveien mellom Hamburg og Hannover. Imidlertid var det akkurat det Snow Dome viste seg å være: Et komplett innendørs alpinskianlegg med snøkanoner, slalomløyper, skitrekk og vaskeekte stolheiser som kunne vært hentet rett fra Hemsedal. Det hele dandert i et 23.000 kvadratmeter stor hall som gir hele 300 meter litt slakk alpinbakke for nedoverski og snowboards.

Året rundt

I motsetning til norske skianlegg som stenger når snøen forsvinner og først åpner igjen når snøkanonene har lagt sitt hvite teppe over steiner og røtter en gang før jul, er skianlegget i Bispingen åpnet hele året. Et gigantisk kjøleanlegg sørger for kuldegrader innendørs mens temperaturen utendørs nærmer seg 30- streken på vei oppover. Vi fikk en liten omvisning inne i selve skianlegget, og bortsett fra taket, gav veggbildene en illusjon om at her var vi rett i alpene ett eller annet sted. Skitutstyr?  Ikke noe problem, det kunne leies på timebasis fra velfylte lagre utenfor inngangen. Men et skikkelig skjerf ville nok komme godt med for å utligne noe av de ca. 30 gradene som var forskjell på inne- og utetemperatur.

Barnetilbud

Med tilbudet «Barn i løypa» satser Snow Dome på å aktivere barn i alle aldre og utvikle fremtidige alpinister. I skoleåret 2014-2015 kunne skoleklasser fra nærliggende skoler bruke anlegget gratis og samtidig få opplæring i alpinsportens mange muligheter. Også lærerne kunne får det samme, heter det litt diskret i brosjyremateriellet. Og vektlegger at det ikke bare er sportsprestasjoner som teller, men ernæringsfysiologi er også viktig for barn som skal hevde seg i sport.

Familier på ski

Rundt selve anlegget er det bygget flere hoteller og overnattingssteder. Der kan hele familier komme og bo, og få tilgang til skianlegget, som også har sin egen skiskole. Helt gratis er det ikke. Noen hundre kroner pr. person pr. døgn må nok påregnes, i tillegg kommer leie av ski og utstyr. Men hvis man ønsker å gjøre en stopp og oppleve skigleder midt på sommeren uten overnatting, er det fullt mulig innenfor rundt €50 for en person for en dag. Da er både inngangsbillett, ski og støvler, samt jakke m.m. inkludert. Restaurantbesøkene kommer i tillegg, men de frister med mye tysk god mat så det kan fort bli noen euro der også. Åpningstidene er mandag-fredag fra 13.00 til 21, og lørdag-søndag fra 09.00 til henholdsvis 21.00 og 19.00.

Overnatting

Utenfor er for øvrig en stor parkeringsplass som utmerket godt kan fungere som parkeringsplass for campingvogner og bobiler. Selv om vi ikke så noen skilt, vil vi likevel anbefale å spørre først og parkere etterpå, for tyske vaktfolk er både gangske bastante og til dels lite fleksible i embedets medfør.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.