Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Tekst og foto: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 4, september 2015

Daftö i Strømstad: Campingeldorado for BARN og voksne

Ut mot Kosterhavet rett sør for Strømstad ligger Daftö camping og lekeland. Plassen har fått flere utnevnelser og regnes som en av de beste i Sverige. Vi lot Julia og Maria teste ut barnetilbudet på Daftö

Daftö Camping Resort feiret for noen år siden 50 år med betydelige investeringer i nye anlegg, spesialdesignet for å trekke til seg de yngste camperne. Daftöland var klar i 2011, og der finnes det meste et lekeland skal ha. Radiobiler, tømmerrenne, spøkelseshus med skumle figurer og mye annet. I sommersesongen er det ulike arrangementer og aktivitetstilbud for store og små. Og vil man lenger ut, går det båtturer til øyene i Kosterhavets nasjonalpark med innlagt historie om fyrvokterne som i tidligere tider sørget for at sjøfarende kunne ferdes trygt i et farvann preget av holmer og skjær.

Familiebedrift

Plassen er en familiebedrift drevet av samme familie siden 1974. Av 650 plasser er rundt halvparten for fastliggere, og av disse utgjør nordmenn rundt 95%. I tillegg har plassen 130 hytter. Gjesteplassene benyttes flittig, rundt 60% av tilreisende gjester er nordmenn. Fordelingen på bobiler og campingvogner er ca. 50/50, opplyser bestyreren ved plassen.

Populariteten kommer også av at det er et velutviklet lekeland med mange og morsomme tilbud for barn. Pirathus, hoppeslott, eventyrganger, vannrutsjebaner, piratbasseng med sjørøverskuter, utsiktstårn og vannsklier rett utenfor en ny restaurantavdeling. Og mye annet er som et eldorado for barn i alle aldre.

Sett gjennom barneøyne

To jenter i passende alder, Julia og Maria var BoCMs ekspertteam for å teste ut tilbudene på plassen. Med spent forventning dro vi til Daftö, og ikke lenge etter var festen i gang. Maria og Julia fant seg fort til rette. Første stans var tømmerrenna og vannskliene. Like festlig hver gang med vann i håret når vannspruten står som en vegg og dusjer alt og alle. Tårnet med fritt fall simulator var også en favoritt. Det samme var båtsklia, der en båt i stor fart nedover et bratt spor møter vannoverflaten så spruten står. Hvem bryr seg vel egentlig om litt våte klær, de tørker allikevel raskt.

Piratland

Pirater var det mange av, og de så riktig skumle ut. Et lite turisttog kjørte rundt på plassen, og det var også skattejakt for de minste. Selve sjøroverborgen var reist over svømmebassenget, dit man kom gjennom en bueport. Et sjørøverskip voktet over skattene og de badende. Vannet var varmt, men lufta var dessverre kald, så bademulighetene fristet ikke helt. Dessuten var det så mye annet å utforske på plassen, så Julia og Maria foretrakk heller spøkelseshus og skumle borgtårn. En gangvei av tømmerstokker opphengt i kjettinger var et artig innslag.

Hoppeslott og spill

Som seg hør og bør var det et stort pirat-hoppeslott. Rene trampolinen, mente Maria og Julia. Forsøkene på å fiske seg bamser mislykket derimot. Men Maria fikk med seg en stooor sjokolade, så spillhusene var ikke så dumt likevel. Selv om de gjorde litt innhogg i lommepengebudsjettene. Mye glede for pengene var det likevel.

Trangt om plassen

I høysesongen er det trangt om plassen, og det var ikke alle steder minimumsavstandene mellom vogner ble overholdt. Svenske campere er også gjennomgående mye flinkere til å bruke forteltene, og det er alltid like imponerende når en hel familie gyver løs på stenger og duk, og et digert fortelt settes opp på en halvtime. Men, små føtter blir også trøtte. Samlingen rundt bordet etter en lang dag hvor Julia og Maria fikk med seg mesteparten av barnetilbudene, viste at det meste var akkurat slik litt større barn gjerne ønsker seg: Noe skjer hele tiden, de kan gå fra arena til arena og trenger ikke kjede seg et sekund. Og de voksne? De kan for eksempel samle seg rundt grillsteder under tak og trylle fram grillmaten som hele campingplassen oste av ved middagstid. Slik har Daftö tilbud til de aller fleste små og store, og fikk to nye beundrere i BoCMs testpanel. For turen gav absolutt mersmak, det var både Julia og Maria skjønt enige om.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.