Lesestoff for deg som elsker campinglivet

Av: Hanne Marit Tobiassen, Folden Kommunikasjon
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2020

Sverige ønsker velkommen: Ledige sesongplasser for camping

Camping i Sverige har gjennom tidene alltid vært populært blant nordmenn. Nå har du mulighet til å sikre deg sesongplass for neste år i vakre Årjäng. Her er et utvalg av campingplasser som står klar til å ta imot coronaleie nordmenn i 2021.

Like over riksgrensen mellom Norge og Sverige ligger det campingplasser for de som ønsker fast plass hele sesongen. Plassene kan tilby sesongplasser for enhver smak. Bare i Årjäng kommune finnes 7 campingplasser med et rikt utvalg av varierte sesongplasser. Mange av plassene i regionen Värmland ligger i naturskjønne områder. Campingplassene er av varierende størrelse og standard, og her finner du alt fra 5-stjerners luksuscamping til sesongplasser med villmarkspreg. En sesongplass gir en unik mulighet til å ha et permanent sted å komme tilbake til år etter år. Start derfor planleggingen av neste års campingliv allerede nå, og sikre deg en flott plass til neste år. Alle campingplassene har ledig kapasitet, og ser frem til å ta imot norske gjester i 2021. Her kan du få sesongplass i Årjäng kommune:

Sommarvik Årjäng Camping & Stugor

Det er allerede en stor andel nordmenn som har funnet veien til Sommarvik, og det med god grunn. På denne fem-stjerners campingen kan du leie sesongplass i omgivelser med basseng, sandstrand, lekeområder for barna, restaurant og moderne fellesområder. Den helårsåpne familiecampingen er lokalisert ved en sandstrand ved innsjøen Västra Silen, og ble i 2020 kåret til «Beste campingplass for barnefamilier 2020» av Stora Barnsemesterpriset. I 2021 åpner de 8 nye sesongplasser, i tillegg til de 200 eksisterende tomtene. På deres hjemmeside kan du se en fullstendig oversikt over ledige plasser og priser.

Ekeby Camping

Ekeby camping kan friste med en avslappende atmosfære i nærhet til vannet og skogen. Her kan du stresse ned og nyte stillheten og roen fra naturen rundt, prøve deg i hinderbanen eller slappe av på sandstranden like ved. På nettsiden deres finner du oppdatert informasjon om sesongplasser.

Sandaholm

Den barnevennlige campingplassen Sandaholm Camping ligger like ved Glaskogens naturreservat, golfbanen og travbanen i Årjäng. Campingen har store grøntområder og en langgrunn sandstrand som passer perfekt for barn.

Elovsbyn Camping

Ved innsjøen Foxen, i Lennartsfors, ligger den lille naturcampingen Elovsbyn Camping. Her kan du nyte naturen og stillheten, og forholdene er lagt godt til rette for kano- og kajakkapadling på vannet. Innsjøen Foxen inngår i sjøsystemet Dalslandskanal og her kan du til og med padle inn i Norge.

Camp Grinsby Camp

Grinsby har en vakker beliggenhet ved innsjøen Stora Bör. Her har de fleste tomtene sjøutsikt, og området rundt campingen har et villmarkspreg med fine vandrings- og sykkelstier, og gode forhold for bading, kanopadling og fisking.

Järnsjöns Camping

På en liten odde ved Järnsjöen i Sillerud finner du campingplassen med samme navn som innsjøen. En trivelig og familievennlig campingplass med gode badeforhold og naturskjønne omgivelser.

Töcksfors camping

Den lille, sjønære og sjarmerende campingplassen Töcksfors Camping ligger i nordenden av innsjøen Foxen, som er en del av Dalslands kanal. Plassen er et godt utgangspunkt for sykling, fiske og kanopadling på det vakre vannsystemet. Det er heller ikke lang vei til shopping og restauranter i Töcksfors. Campingplassen har 5 sesongplasser ledig for neste år.

Noe for alle og enhver

Årjäng kan friste med mer enn bare fine campingplasser, kommunen kan også tilby mange flotte og attraktive opplevelser. Til sammen ligger det over 1000 innsjøer og 300 km med turstier i området. I tillegg finner vi et av Sveriges største grensehandel-senter i Töcksfors, ikke langt fra grensen. Gjennom kommunen strekker også vannsystemet Dalslands kanal seg, en av Europas vakreste vannveier. En båttur gjennom slusene i kanalen byr på en uforglemmelig opplevelse.

La oss tipse deg

Registrer deg her og motta varsel når vi publiserer enda mer spennende lesestoff.

Vår samarbeidspartner

Gjennom vårt flotte samarbeid med Norsk Bobil og Caravan Club kan vi publisere spennende artikler som utgis i deres medlemsblad. Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.